Băsescu, către liderii din teritoriu nemulţumiţi de fuziunea cu UNPR: Avem două variante: acceptaţi decizia luată la vârf sau ne despărţim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, i-a avertizat pe liderii din teritoriu ai partidului care nu sunt de acord cu noile conduceri la nivel de organizaţii judeţene decise în urma fuziunii cu UNPR că au varianta de a se "despărţi".

Deputatul Nuţu Fonta a reclamat, miercuri, în cadrul Consiliului Executiv Naţional al PMP, existenţa unor probleme în ceea ce priveşte noua conducere la nivelul filialei din Maramureş a partidului. "Singurul obiectiv pe care-l avem astăzi este să vedem dacă s-a desăvârşit fuziunea în toate organizaţiile. Este de importanţă majoră dacă acest lucru s-a întâmplat, dacă am constituit noile organisme de conducere ale organizaţiilor judeţene şi, eventual, municipale", a declarat Traian Băsescu în deschiderea Consiliului Executiv Naţional al PMP.

Preşedintele PMP i-a întrebat apoi liderii din teritoriu dacă există vreo organizaţie unde există "probleme legate de fuziune".

Din sală i s-a răspuns că sunt astfel de probleme la nivelul organizaţiilor PMP Maramureş, Giurgiu şi Galaţi.

Nuţu Fonta, din partea organizaţiei de Maramureş, a completat spunând că în cazul său a fost chemat de cinci ori la Bucureşti în vederea confirmării ca lider de organizaţie şi apoi a fost numit altcineva.

"Eu am avut decizie de numire trei săptămâni şi am venit de cinci ori la Bucureşti să mi se spună că sunt preşedinte, să constat că primeşte colegul de la PMP decizia. Deci, ceva nu se aşază. Să confirme în presă că sunt preşedinte şi pe urmă să se schimbe. Cred că nu e normal", a declarat Fonta.

Băsescu i-a transmis că "s-a aşezat' şi că "pentru Maramureş este emisă o decizie".

"Deci, dacă decizia este dată, consideraţi că s-a aşezat. (...) Avem două variante: acceptaţi decizia luată la vârful partidului, conform mandatului dat, sau, dacă nu, ne despărţim. Ăsta e drumul. Deci, vreau să ştiţi foarte clar că la nivelul conducerii partidului s-a primit un mandat la ultimul CEN prin care eu şi cei doi preşedinţi executivi eram mandataţi să luăm decizii. Acolo unde nu s-a rotunjit o înţelegere la nivel local s-au luat decizii în conformitate cu mandatul primit", a adăugat liderul PMP.

Băsescu a completat că reuniunea PMP nu se va încheia fără ca problemele din cele trei organizaţii să nu fie rezolvate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite