Băsescu: Iohannis avea marjă constituţională suficientă pentru a respinge nominalizarea Vioricăi Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Mediafax
Traian Basescu FOTO Mediafax

Senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat sâmbătă că preşedintele Klaus Iohannis putea respinge nominalizarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier şi se întreabă cine l-a păcălit pe preşedinte că va fi suspendat.

"De trei zile, un cor întreg de artişti ai dezinformării remarcă “înţelepciunea” lui Iohannis în evidentul noncombat de la numirea doamnei Viorica Vasilica Dăncilă. Argumentul suprem este invocarea art. 103 din Constituţie, fals interpretat de artiştii dezinformării şi şantajul mincinos al suspendării. În realitate, Preşedintele României avea marjă constituţională suficientă pentru a respinge nominalizarea făcută de Daddy”, a scris Traian Băsescu pe contul său personal de Facebook.

De asemenea, fostul şef al statului se întreabă cât este de “constituţional ca preşedintele să dea conştient Guvernul României pe mâna condamnatului Dragnea”.

Acesta se mai întreabă şi cine l-a “păcălit” pe Klaus Iohannis că joi, la ora 18:00, în declaraţia de presă pe care a făcut-o Liviu Dragnea, acesta urma să anunţe suspendarea lui.

"Eu cred că acesta este cel mai mare risc, pentru evitarea căruia Preşedintele României trebuia să uzeze la maxim de prerogativele sale constituţionale. Vom vedea, dar atunci va fi prea târziu! PS - Oare cine l-o fi păcălit pe Iohannis cu povestea că la ora 18.00 Daddy urma să anunţe suspendarea?”, încheie Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite