Băsescu ia pulsul primarilor PDL în favoarea PMP. „Mi-au spus că s-a minţit cu mărirea salariilor primarilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu, împreună cu fostul premier Emil Boc, s-au întâlnit duminică seară, la un restaurant din Cluj, cu mai mulţi primari aleşi pe listele PDL.

„A fost o întâlnire plăcută, oamenii mi-au spus în primul rând că s-a minţit cu mărirea salariilor primarilor, s-au plâns că nu li se mai dau banii la şcoli ca să acopere costurile pentru toţi elevii şi cu greu fac faţă cheltuielilor şcolilor, s-au plâns că sunt discriminaţi la repartizarea banilor. Asta e“, a spus şeful statului luni dimineaţă, la ieşirea din hotel.

Traian Băsescu a plecat, duminică seară, de la Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca, unde fusese cazat, şi a ajuns, în jurul orei 20.45, la un restaurant din comuna clujeană Ciurila, fiind însoţit de primarul Emil Boc, potrivit Mediafax. Şeful statului nu a dorit să facă declaraţii.

Surse din PDL Cluj au declarat, pentru Mediafax, că preşedintele „a dorit să ia pulsul“ reprezentanţilor democrat-liberali ai administraţiei publice locale.

Patronul restaurantului nu a spus mai mult decât că a fost „o întâlnire privată“. Traian Băsescu urmează să plece din Cluj luni dimineaţă.

Preşedintele statului, Traian Băsescu, a participat, duminică, la dezbatarea organizată de PMP la Cluj-Napoca, unde a vorbit despre corupţie şi despre Noul Cod Penal. Preşedintele a spus că românii sunt prea toleranţi în ceea ce-i priveşte pe aleşii corupţi. De asemenea, şeful statului a explicat cât de important este să ne respectăm promisiunile din tratatul de aderare la UE.

Primarul Emil Boc a anunţat, duminică, la Cluj, că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară, susţinând că, în acest fel, poate avea o contribuţie la unificarea dreptei. Anunţul a fost făcut în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a liderilor Partidului Mişcarea Populară.

Emil Boc a scos în evidenţă cât de aproape era România de a intra în Schengen, că oamenii de la putere sacrifică legi şi Constituţia pentru a face ce vor ei. „Trebuie să asiguri echilibrul în stat. Când nu este echilibru, atunci statul este în pericol“, a explicat Boc, menţionând că atunci când se afla la guvernare s-au respectat legile şi deciziile instanţelor, oricât de dureroase ar fi fost.

La rândul său, Elena Udrea a declarat, la ieşirea de la întâlnirea cu şeful statului, că a fost o întâlnire "ca pe vremuri, din nou o echipă".

"Am vorbit despre guvernarea Boc, despre asumare, despre lucrurile bune care s-au făcut, despre faptul că am avut un guvern care nu a fost susţinut de partid la vremea aceea, ci de nevoia de a continua împreună", a spus ea.

Mai puteţi citi:

VIDEO Îndemnul Elenei Udrea la întâlnirea PMP de la Cluj: „Îi aşteptăm pe toţi cei care vor o Românie mai bună“

Emil Boc despre prezidenţiale: „Nu eu sunt soluţia“. Acesta a spus că doreşte să contribuie la unificarea dreptei

Ce îi sfătuieşte Traian Băsescu pe membrii PMP: „Nu atacaţi PDL, nu el este adversarul“

Traian Băsescu despre PMP: „Este un copil prematur, dar prematurii, ştiţi bine, sunt extrem de inteligenţi“

VIDEO După ce a anunţat că se alătură Fundaţiei Mişcarea Populară, Emil Boc i-a comparat pe USL-işti cu comuniştii

UPDATE  FOTO Traian Băsescu, la Cluj-Napoca: „Nu îngenunchem la UE, ci ne respectăm promisiunile“

După întâlnirea cu Traian Băsescu, liderii PMP s-au fotografiat. Udrea: „A fost o seară între prieteni care au lucrat împreună, care vor mai lucra împreună“

VIDEO Preşedintele statului a ajuns sâmbătă seara la Cluj. A spus despre Iohannis că „e un câştig pentru Guvern“

Udrea: “Trebuie să găsim un candidat care să îl bată pe Antonescu în primul tur şi să intre în turul doi”

Turneul în Ardeal al Elenei Udrea a început într-un  restaurat din centrul Clujului

Surse: Emil Boc  îşi pregăteşte terenul pentru a forţa PDL –ul să-l excludă. Scopul: intrarea în Partidul Mişcarea Populară

Singurul deputat PDL din Cluj a trecut la Mişcarea Populară: „Mă alătur lui Traian Băsescu şi Elenei Udrea“

Elena Udrea a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP: Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă

Deputatul de Vrancea Florin Secară o urmează pe Elena Udrea în Partidul Mişcarea Populară. "Nu rămân prieten cu conducerea PDL Vrancea"

VIDEO Traian Băsescu la Cluj: „Elita PDL de acum nu depăşeşte media sau mediocritatea politicului. PDL nu mai are un lider care să tracteze partidul“

UPDATE VIDEO Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu Emil Boc, după ce a participat la priveghiul fostului stareţ de la Rohia. A lăudat-o pe Elena Udrea


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite