Băsescu: I-am spus lui Rus încă din seara incidentului cu Năstase că nu îmi dă informaţia corectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu susţine că în seara incidentului de la locuinţa din Zambaccian a fostului premier Adrian Năstase a avut două convorbiri telefonice cu ministrul de Interne Ioan Rus, căruia i-a reproşat că nu i-a dat informaţia corectă despre starea medicală a lui Năstase şi că a avut loc "o înscenare".

"Primul care a sunat a fost Rus, să mă informeze despre ce se întâmplă în Zambaccian. După 10 minute l-am sunat eu înapoi şi printre altele i-am spus că în Zambaccian nu-i chiar aşa cum mi-a spus. Nu am avut acelaşi punct de vedere nici legat de glonţul aflat în gâtul lui Adrian Năstase, nici legat de gravitatea incidentului şi, dacă la prima convorbire eu am primit informaţia de la domnul ministru Rus exact aşa cum ea a plecat pe presă, la a doua convorbire, pe care am iniţiat-o eu, informaţia a fost exact cea confirmată ulterior de IML", a relatat Traian Băsescu, într-un interviu la Naşul TV.

Băsescu şi-a exprimat convingerea că Rus ştia exact ce se întâmplă cu Năstase, scrie Mediafax.

"Sunt convins că o ştia. Păi dacă eu o ştiam... Deci, între telefonul prim al lui Rus şi când eu l-am sunat înapoi, a venit informaţia corectă: două plăgi superficiale, două sau trei, nu mai ţin exact minte. Şi atunci am sunat înapoi la domnul ministru Rus şi i-am spus: <<Omule, ce îmi spui tu cu împuşcatul şi cu glonţul în gât este una, iar ce ştiu este două sau trei plăgi superficiale plus o Salvare care nu a fost chemată prin 112>>. Raportul IML a confirmat acest lucru", a argumentat preşedintele suspendat.

De asemenea, Băsescu a mai spus că, deşi în primă fază a fost şocat de faptul că Năstase s-a împuşcat, după 10 minute era "nervos pentru înscenare".

"Eu la circa 10 minute după şoc, că s-a împuşcat, la 10 minute eram nervos pentru înscenare", a spus Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite