Băsescu: Aş fi fost primit prost în Piaţă. Sunt parte a eşecului oamenilor politici. Nu candidez nici pentru Primăria Capitalei, nici pe vreo listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu
Fostul preşedinte Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că nu ar fi fost primit deloc bine în Piaţăd după un mandat de zece ani în fruntea statului, fiind parte a eşecului oamenilor politici. Liderul Mişcării Populare a mai spus că nu va candida pentru funcţia de primar al Capitalei, deşi în urmă cu două luni nu excludea o candidatură la cea mai râvnită poziţie de la alegerile locale.

Întrebat cum crede că ar fi fost primit în piaţă în primele două zile de proteste, când au ieşit peste 30.000 de oameni, Traian Băsescu a răspuns, într-un interviu acordat Digi 24: „prost. Respingerea pentru orice politician a fost netă. Piaţa a refuzat şi să îşi desemneze lideri, dar şi-a strigat şi scris mesajele“.

Fostul preşedinte a spus că se simte parte a eşecului oamenilor politici. „Categoric, da! Însă am regăsit în ceea ce dorea strada exact neîmplinirile mele. Eu am iniţiat referendum pentru 300 de parlamentari, a refuzat Parlamentul. Eu am vrut depolitizarea administraţiilor, şi n-am reuşit“, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Mişcării Populare a exclus o candidatură la alegerile locale sau parlamentar de anul viitor.  „Nu. Nici pentru primăria Capitalei, nici pe vreo listă. Nu exclud să fac ce trebuie. Cred că la un moment dat va trebui să îl las pe Eugen Tomac preşedinte, nu preşedinte executiv. Mi-am socotit anii de muncă - sunt 44 de ani şi cinci luni. Parcă aş vrea să trăiesc mai relaxat“, a mai spus fostul şef al statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite