Băsescu: Ce fac Vela, Arafat si Despescu e crimă împotriva românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu  susţine că ”ce fac Vela, Arafat si Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor”. Fostul şef al statului vine şi cu o serie de recomandări pentru Klaus Iohannis.

”Domnule Preşedinte, este urgent!”, afirmă Băsescu la începutul unei postări pe Facebook, prezentând o listă cu ”câteva lucruri care trebuie scrise în Decretul de extindere a Stării de Urgenţă”

Conform fostului preşedinte, acestea sunt:

  • Anularea nerespectării dreptului la viaţă intimă, familială şi privată;
  • Extinderea timpului de circulaţie pentru pensionari la 3 ore;
  • Creşterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectaţi să moară în casele lor fără asistenţă medical. Ce fac Vela, Arafat si Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor.
  • Carantină severă pentru că proporţia populaţiei afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puţine teste.
  • Accelerarea contractării de împrumuturi pentru relansarea şantierelor de contrucţii pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcţiune şi extinderea sistemului de irigaţii.
  • Asigurarea de echipamente de protecţie individuală şi reluarea producţiei industriale în zone unde nu sunt focare de infecţie.
  • Ridicarea oricărei restricţii pentru actvitatea pe şantierele de construcţii, cu luarea măsurilor de protecţie sanitară pentru muncitori.

”Fără aceste măsuri, menţinerea Stării de Urgenţă necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va impinge România într-o situaţie de criză economică profundă”, avertizează Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite