Băsescu, către Duşa: Comisarul Moscovici discută luni cu ministrul Finanţelor pentru a mări deficitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis ministrului Apărării, Mircea Duşa, că, luni, comisarul european desemnat pentru Economie Pierre Moscovici va discuta cu ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, pentru a găsi o formulă în vederea măririi deficitului, astfel încât bugetul Apărării să poată fi majorat.

„Îl informez pe ministrul Duşa că am vorbit cu Juncker (Jean-Claude Juncker - preşedintele Comisiei Europene, n.r.) ca să-i ceară comisarului Moscovici (Pierre Moscovici - comisarul european desemnat la Economie, n.r.) să aibă o discuţie luni cu ministrul Finanţelor din România pentru a se putea mari deficitul cu încă 0,3%”, a declarat Traian Băsescu în ultima conferinţă de presă susţinută în calitate de preşedinte al României, la Palatul Cotroceni

„Depinde cum vor susţine această cerere, pentru că altfel România ar îndeplini toţi parametrii care ar justifica pentru dotarea armatei un plus de deficit", a mai spus Băsescu, sâmbătă seară.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, că i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare prin care i-a cerut să pledeze, joi, la Consiliul European de la Bruxelles, pentru aprobarea creşterii deficitului, care ar permite MAPN o suplimentare de 0,3% la buget.

Joi, înainte de a pleca la Consiliul European de la Bruxelles, şeful statului a declarat că a văzut sarcina primită prin presă, de la ministrul Apărării, să rezolve la Consiliu problema bugetului Apărării.

„Am văzut sarcina primită prin presă, de la ministrul Apărării, să rezolv problema bugetului Apărării. Domnul ministru tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic. Întrebarea mea este, pentru că nu vreau să se facă un joc politic pe această temă, ce documentaţie s-a trimis la Comisia Europeană, pentru ca eu să pot susţine în Consiliu acest lucru?", a spus preşedintele Băsescu, la Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Bruxelles.

Şeful statului a mai afirmat că a discutat cu premierul Victor Ponta acest subiect, în timpul negocierilor cu FMI.

"L-am rugat să agaţe în deficitul pe care îl va conveni şi care a rămas în programul stabilit, deficit pe ESA 1,4% şi deficit structural 1% din PIB, dar l-am rugat, în interiorul acestui deficit, pentru a credibiliza acţiunea noastră, să agaţe un 0,1% în plus pentru Armată, pentru ca noi să spunem: Atât am putut, dar mai vrem o extindere cu încă 0,2% a deficitului destinat cheltuielilor de apărare", a explicat Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite