Băsescu, despre Iohannis: „Greşeşte, se fereşte să semene cu mine. E inadmisibil să vorbească mai mult în presa germană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că „este inadmisibil ca preşedintele Klaus Iohannis să vorbească mai mult prin presa germană decât prin presa din România“.

Afirmaţiile lui Traian Băsescu au fost făcute în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu în limba germană televiziunii publice din Germania.

„Este inadmisibil ca preşedintele României să vorbească în Germania, prin presa germană, mai mult decât vorbeşte prin presa românească. Nu aş vrea să ajungem la situaţia în care, Germania îl are oricum pe Donald Tusk ca servitor acolo, preşedinte al Consiliului European, să mai creeze şi un preşedinte al României, să fie copilul de mingi al Germaniei. Vreau să cred că e doar o întâmplare faptul că ne vorbeşte Iohannis în limba germană“, a declarat Traian Băsescu.

Totodată, Băsescu a fost de părere că „Iohannis greşeşte“ când evită să „semene“ în abordări cu predecesorul său. „După părerea mea, preşedintele Iohannis greşeşte. El se fereşte să semene, într-un fel sau altul, cu abordările pe care le-am avut eu. Adică ieşiri frecvente în care exprimam puncte de vedere cu privire la ceea ce se întâmplă în spaţiul politic.

Greşeşte pentru că România nu e Germania. Dânsul aici face confuzia. Acolo lucrurile sunt aşezate, suntem în altă lume. Punctele de vedere ale preşedintelui trebuie exprimate de câte ori este nevoie, pe cât posibil în limba română. Dacă o să ne oblige, mă rog, o să învăţăm şi limba germană, dacă devine obligatorie sau limbă oficială în România. Dar, deocamdată, preşedintele României vorbeşte în limba română, pentru români“, a comentat Traian Băsescu.

Citeşte şi:

Iohannis: Ideea că aş face lobby pentru o firmă austriacă este o idioţenie totală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD, că nu-i cunoaşte pe cei de la Holzindustrie şi că este "o idioţenie totală" ideea că el ar face lobby pentru o companie austriacă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite