Băsescu, despre decizia Curţii Constituţionale din R. Moldova: „E cea mai mare bucurie a mea din ultimii ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova, care stabileşte că limba română este limba oficială a statului, reprezintă cel mai important eveniment din ultimii ani.

„Prin decizia de azi a Curţii s-a stabilit că limba oficială este limba română. Este un act de dreptate faţă de actul de independenţă a R. Moldova, faţă de istoria cetăţenilor R. Moldova şi faţă de cei din R. Moldova care se simt români“, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Totodată, el a prezentat o serie de consecinţe ale deciziei Curţii Constituţionale din Republica Moldova şi a subliniat că doreşte ca toate statele membre ale Uniunii Europene „să ia notă“ de această hotărâre.

„Implicaţiile hotărârii sunt extrem de profunde, pentru că se pune capăt încercării de mistificare a unor adevăruri culturale şi istorice din R. Moldova. Eu sper ca toate statele democratice să ia notă foarte rapid de decizia acestei Curţi. Mărturisesc, este una dintre cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani. Încă o dată, mulţumesc iniţiatorilor şi judecătorilor constituţionali din R. Moldova“, a mai spus Băsescu.

„Implicaţiile sunt enorme, mă întreb ce vor face cei care editat Dicţionarul Româno-Moldovean, ce vor face cu dicţionarul ăla. Ce vor face toţi aceşti falşi intelectuali cu opera lor care jignea şi poporul român, dar şi cetăţenii celor două state româneşti?“, a întrebat, retoric, Băsescu.

Materiale pe aceeaşi temă:

Româna este limba oficială a Republicii Moldova, a decis Curtea Constituţională

Magistraţii Curţii Constituţionale au recunoscut, practic, că limba română din Declaraţia de Independenţă este limba oficială a Republicii Moldova, după ce au examinat două sesizări depuse de deputatul liberal-reformator Ana Guţu şi de parlamentarii liberali Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Boris Vieru şi Gheorghe Brega.

VIDEO Traian Băsescu: Ponta, ca să se bată cu mine, o cheamă pe fiica mea. Nicio deosebire între el şi Voronin

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Victor Ponta este un premier „profund corupt”, care încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii, şeful statului enumerând, în acest context, subiectele legate de Roşia Montană, de memorandumul cu FMI şi de acciza la combustibil.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite