Băsescu, despre votul în cazul Udrea: Probabil au crezut că e prea mult, că e femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
traian basescu foto eduard enea

Traian Băsescu a susţinut miercuri seara că decizia Camerei Deputaţilor de a încuviinţa reţinerea dar nu şi arestarea Elenei Udrea se explică prin faptul că "majoritatea parlamentarilor a crezut că e prea mult" şi că deputaţii s-au uitat şi la faptul că este femeie.

"Eu cred că au fost parlamentari care au plecat cu bilele. În niciun caz nu a fost confuzie. Cred că a fost altceva. Probabil că majoritatea a crezut că e prea mult. Dacă ar fi fost a doua oară probabil că o executau fără să clipească. Cred că s-au uitat şi la celălat aspect, că e femeie. Să fii la cea de-a treia judecată e mult", a declarat fostul preşedinte la B1 TV, citat de Mediafax.

Băsescu a mai susţinut că, în calitatea sa de preşedinte, nu a primit niciun fel de informare potrivit căreia Elena Udrea "ar fi într-un anturaj nepotrivit sau că ar face lucruri ilegale".

"Îmi aduc aminte perfect de o informaţie care era o radiografie a sistemului de şpăgi din ministerul domniei sale (...) Îmi aduc aminte indiscutabil că era vorba de acest domn Gardean, şi multe alte firme cu probleme şi nişte funcţionari din minister. Ştiu că am pus mâna pe telefon şi am vorbit cu dânsa, ştiu că i-a dat afară", a susţinut Băsescu.

Băsescu a mai spus că nu a avut nicio informare nici despre fratele său, Mircea Băsescu, care "s-ar putea să fi luat de la familia Bercea tot atâţia bani cât a luat doamna Kovesi, adică zero".

Elena Udrea va putea fi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.

Iniţial, surse din comisia de numărare a voturilor au anunţat că cererea privind încuviinţarea reţinerii Elenei Udrea a fost respinsă de Camera Deputaţilor, fiind înregistrate 142 de voturi împotriva acestei solicitări şi 119 "pentru". Ulterior, aceleaşi surse au precizat că s-a decis ca voturile să fie renumărate întrucât au fost cazuri în care unii parlamentari au introdus mai multe bile în aceeaşi urnă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite