Băsescu despre Sorin Oprescu: Este foarte greu de bătut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro Tv, că, în acest moment, candidatul susţinut de Opoziţie, independentul Sorin Oprescu, „este foarte greu de bătut în alegeri". PDL se va reuni, duminică, pentru a definitiva strategia pe care o va adopta la alegerile locale.

Întrebat dacă PDL are un candidat care să îl poată învinge pe Sorin Oprescu, preşedintele a negat.

"Nu. Eu cred că în momentul de faţă Sorin Oprescu e foarte greu de bătut", a spus preşedintele, insistând, însă, că e important ca PDL să participe la întrecerea electorală.

Candidatul la alegerile pentru primăria Capitalei nu a fost încă anunţat, însă deputatul Silviu Prigoană este preferat în sondaje. Pe lângă acesta, printre numele care s-au vehiculat pentru funcţia de edil al Capitalei se află şi deputaţii Teodor Paleologu şi Costică Canacheu.

Reprezentanţii PDL se vor reuni în Colegiul Director, duminică, începând cu ora 16.00, pentru ca fiecare filială a partidului să prezinte conducerii decizia luată în legătură cu alegerile locale.

Duminică, fiecare organizaţie de judeţ va spune dacă va prefera candidatura partidului sau va opta pentru o alianţă de tipul Mişcarea Populară la nivel de judeţ, informează preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda, conform Mediafax.

Preda a spus că duminică au avut loc şedinţe ale Birourilor Permanente ale organizaţiilor PDL, în toată ţara. În cadrul acestor şedinţe, s-a decis opţiunea fiecărui judeţ pentru alegerile locale.

„Astăzi am avut Birouri Permanente în toată ţara, iar la Colegiul Director urmează să anunţăm fiecare judeţ cum mergem în alegeri, dacă mergem pe varianta unei mişcări populare sau sub sigla partidului", a explicat Cezar Preda.

O reuniune a Colegiului Director al PDL a avut loc şi în urmă cu o săptămână.

La finalul şedinţei de duminica trecută, preşedintele PDL Emil Boc declara că partidul nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea „Mişcarea Populară", cu sigla inima.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite