Băsescu, despre Roşia Montană: „Nu am o problemă să declanşez un referendum pe această temă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea
Traian Băsescu, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat luni, la „Adevărul Live“, că rămâne un partizan al proiectului Roşia Montană şi că nu are o problemă să declanşeze un referendum naţional pe această temă.

„Eu nu am o problemă să declanşez un referendum naţional pe tema asta. Dimpotrivă, dacă dezbaterile continuă şi nu găsim un mod de a face proiectul acceptabil, decidem democratic prin referendum. Nu exclud posibilitatea să-l organizez odată cu europarlamentarele“, a declarat preşedintele.

Băsescu a condamnat gestul premierului de a trimite proiectul în Parlament, subliniind că era suficientă o hotărâre de guvern.

„Nu are nevoie de lege o asemenea decizie, e suficientă o HG. E tipică actualului Guvern laşitatea, neasumarea. Guvernul trebuia să anunţe că dezbatem în Guvern problema, ar fi perceput semnalele societăţii şi deschidea un dialog“, a mai spsu preşedintele, precizând că spaima mare legată de Roşia Montană e cianurarea şi că ar fi trebuit discutat cu specialiştii în acest sens.   

Băsescu a mai precizat că reluarea mineritul pentru  extragerea metalelor al căror preţ a crescut reprezintă un câştig pentru Români: „Fluctuaţiile la aur, la cupru, la petrol sunt foarte mari în funcţie de mersul economiei. Se produce o stabilizare a zonei euro“. 

Preşedintele a mai explicat de ce proiectul Roşia Montană a fost tărăgănat atîţia ani. „Am fost un partizan al proiectului, iar Boc nu a fost şi de asta nu s-a făcut“, a conchis preşedintele.

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat proiectul Roşia Montană şi l-a trimis în Parlament. 


Pe aceeaşi temă:

Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“

Băsescu: „Unificarea dreptei va fi a doua zi după europarlamentare“

Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“

Traian Băsescu, la Adevărul Live: „Am un fin rom“

Traian Băsescu, la Adevărul Live: “Ponta a renunţat la 400 de milioane de dolari de la Rompetrol şi acum nu are bani pentru metroul din Drumul Taberei”

Traian Băsescu: „Biserica este un partener al statului“

Traian Băsescu, la Adevărul Live: „După ce ai drenat resursele din CFR Marfă, nu poţi să vii să o cumperi. Guvernul l-a favorizat pe Gruia Stoica”

Traian Băsescu, la Adevărul Live: „Am un pact de coabitare cu Victor Ponta, dar nu am un pact al tăcerii“

Traian Băsescu a aflat de nepoată la două ore după naştere

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite