Băsescu, despre liderii PSD: Dacă-i arunci pe toţi în apă, să vedeţi că plutesc. Măcar Dăncilă mai avea o bunătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus miercuri seara, la Digi24, că nu va comenta ce s-a întâmplat la şedinţa CEx din PSD, întrucât este vorba de chestiuni interne ale unui partid, dar că a fost convins că Viorica Dăncilă va demisiona. Acesta a vorbit şi despre profilul liderilor PSD.

„Nu prea-mi place să mă amestec în bucătăria unui partid, dar aici aş face un comentariu. Eu am avut convingerea că doamna Dăncilă va demisiona. Nu ştiu cât de forţată sau neforţată a fost, dar era clar că nu va sta până se vor organiza noi alegeri. Am făcut această afirmaţie demult, chiar imediat după anunţarea scorului”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat în legătură cu profilul liderilor PSD, Traian Băsescu a dat un răspuns în stilul caracteristic.

„Dacă-i arunci pe toţi în apă, să vedeţi că plutesc, şi Ciolacu şi... plutesc. Măcar doamna Dăncilă mai avea o bunătate care i se vedea pe faţa dânsei, o femeie normală. Eu n-am putut să o consider adversar pe doamna Dăncilă, deşi eu şi PSD suntem două entităţi absolut conflictuale când ne întâlnim”, a mărturisit fostul preşedinte la Digi 24.

În privinţa capacităţii PSD de a se reforma Traian Băsescu s-a declarat sceptic având în vedere că peste jumătate din membri sunt nou intraţi în politică.

„Nu cred în reformarea PSD. Asta este o poveste pe care o servesc şi ziarişti şi politicieni. Sigur, ziariştii pot să ceară reforme tot timpul, dar la politicieni e aproape ridicol să vorbească de dimineaţă până seara de reformarea partidului. Ce să reformezi, că la ei 60% din parlamentari sunt noi. Mulţi sunt tineri. Mai bine şi-ar pune problema să caute oameni politici de valoare, dar de reformat ce să reformezi la ei? Că dacă dai afară, dai oameni de 40 de ani, de 35 de ani, care abia îşi încep cariera politică”.

Traian Băsescu a spus că ascensiunea politică a lui Liviu Dragnea este o problema mai mare decât faptul că Viorica Dăncilă a ajuns premier.

„Marea problemă nu e cum a ajuns Viorica Dăncilă premier, marea problemă este cum a fost posibil să se nască un Dragnea, care a întrecut, prin sistemul draconic de control al propriilor decizii, a întrecut orice se poate imagina într-un sistem democratic. Este uşor comparabil cu ce însemnau liderii politici înainte de Revoluţie”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite