Băsescu, despre Kovesi: Sper să nu se amestece în politică, ar fi ultima deziluzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu Baselu FOTO Inquam Photos
Traian Basescu Baselu FOTO Inquam Photos

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că speră ca Laura Codruţa Kovesi să obţină funcţia de şef al Parchetului European, el susţinând că o implicare a acesteia în politică ar fi „ultima deziluzie” pe care i-ar face-o.

„Sper să obţină postul de procuror şef european şi să nu se amestece în politică. Ar fi ultima deziluzie pe care mi-ar face-o după spectacolul din 2015 din faţa DNA-ului care a fost dizgraţios şi să o să ne fie ruşine de el peste câţiva ani, când ieşeau cu cătuşele pregătite, cu televiziunile... un spectacol urât”, a afirmat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Ploieşti.

Acesta a adăugat că DNA a avut performanţe care nu pot fi negate, dar şi eşecuri în activitatea sa.

„Altfel, DNA-ul a avut peformanţele lui care nu pot fi negate, ca de altfel şi eşecurile lui care iarăşi nu pot fi negate” a mai spus Traian Băsescu.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a vorbit, la Adevărul Live, despre alegerile prezeidenţiale, explicând că Laura Codruţa Kovesi ar putea candida din partea USR, în cazul în care nu va obţine funcţia de procuror-şef european.

„Dacă nu va ajunge procuror-şef la UE, de ce să nu ? Fiindcă aici există o logică. USR-ul trebuie să aibă un candidat, mai ales dacă scoate un rezultat bun la europarlamentare. E o logică elementară din punct de vedere politic. Cu cine să meargă ?”, a declarat marţi preşedinele UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite