Băsescu, despre cârdăşia dintre Poliţie şi Duduieni: O slugărnicie. I-aş destitui pe loc. Arată dependenţa Poliţiei de clanuri. Poliţiştii şi-au trântit pistoalele de scârbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Sever Gheorghe
Traian Basescu FOTO Sever Gheorghe

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat miercuri imaginile exclusive dezvăluite de Adevărul care demonstrează că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Clanului Duduianu. Fostul şef de Stat a subliniat că i-ar destitui „pe loc” pe cei care au participat la întâlnire. ”Denotă slugărnicie. O relaţie de dependenţă a acestor oameni faţă de clanul Duduianu”, a spus fostul preşedinte.

„Eu i-aş destitui pe loc. Ministrului Marcel Vela i-aş spune că prafurile aruncate cu poliţia animalelor ca să nu se vadă mizeria pe care o patronează nu ţin. I-aş destitui pe loc. Repet, eu nu spun că nu trebuia să vorbească cu ei şi să impună nişte lucruri. Dar frate, îl citai să vină la poliţie. Nu mi s-a întâmplat vreodată ca vreun organ al statului să nu mă citeze. Să vină să spună vă dau un telefon domnul Băsescu, să nu vă vadă lumea. Cum e posibil să dai un asemenea tratament grupurilor de crimă organizate decât dacă eşti de partea lor? O slugărniciue. Arată o relaţie de dependenţă. Mai grav. Trebuie să vă explic dragi infractori că sunt nevoit să fac asta. N-aş face, dar să vedeţi. Dependenţa acestor oameni de clanul Duduianu”, a explicat Traian Băsescu miercuri la Adevărul Live.

Candidatul PMP la primăria Capitalei a spus apoi despre tăcerea ministrului de Interne că arată o „înşelătorie” şi dă exemplul poliţiei animalelor anunţată astăzi de Marcel Vela. Întrebat dacă atunci când era preşedinte a primit informaţii despre clanurile mafiote din Capitală, Traian Băsescu a explicat că primea date nu doar de la SRI ci şi de la Doi şi-un sfert.

„Da, chiar am primit informaţii nu numai de la SRI. De la doi şi-un sfert. Chiar era cu ochii pe ei nu cum face Vela cu degetele în ochi. Am avut ani de linişte, nu şi-au permis să sară calul. Acum după ce s-a desfiinţat doi şi-un sfert, mulţumită domnului Cioloş şi SRI-ul s-a retras din supravegherea clanurilor, se simt foarte liberi şi puternici”, a adăugat Băsescu.

În ce privesc mesajul pe care îl primesc poliţiştii corecţi, fostul preşedinte a subliniat că aceştia „si-au trântit pistoalele pe masă de scârbă”.

„Asta e groaznic. Vă asigur că pur şi simplu şi-au trântit pistoalele pe masă de scârbă. Au zis lasă-mă frate dacă ăştia mi-s şefii. Subordonaţii nu mai ştiu când sunt trădaţi în spate de şefii lor. Dute acum să mai faci o acţiune ca poliţist obişnuit care nu eşti mare şef la clanul Duduienilor după ce ai aflat că se rugau împreună la o biserică noaptea. Nu se poate aşa ceva”, a mai declarat Traian Băsescu.

Marţi seară Adevărul a arătat în exclusivitate imagini video care dovedesc că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul.

Vezi şi: VIDEO EXCLUSIV Dovada că ştabii Poliţiei au bătut palma cu Clanul Duduienilor. Imagini de la întâlnirea de taină dintre oamenii legii şi interlopi

Imaginile confirmă versiunea relatată de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care spune că s-a întâlnit în noaptea de 8 spre 9 august cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.

Liderul Clanului Duduianu, Emi Pian, fusese înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, de către Gheorghe Richard Emanuel, la sfârşitul unei partide de barbut care ţinuse toată noaptea precedent.

În momentul filmărilor obţinute de „Adevărul”, trupul lui Emi Pian se afla deja de 3 zile depus acasă, iar poliţiştii încercau să îi convingă pe interlopi să-l mute de acolo în Biserica „Cuvioasa Parascheva” din cartierul Rahova al Capitalei. 

Asta pentru că legislaţia în vigoare interzice ca trupul defunctului să fie privegheat la domiciliu şi, în plus, noile  norme ale stării de alertă erau încălcate de trei zile, iar poliţiştii nu îi sancţionaseră  în niciun fel pe Duduieni pentru aceste nereguli.

Totul se petrecea pe fondul tensiunilor între interlopi, generate de uciderea şefului Duduienilor. La acel moment, nu era foarte clar motivul pentru care Gheorghe Richard Emanuel l-a înjunghiat mortal pe Emi Pian. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite