Băsescu, despre incidentele din Piaţa Victoriei: Din bătălia pentru putere a găştilor din interiorul PSD, vinovaţi vor fi jandarmii

Băsescu, despre incidentele din Piaţa Victoriei: Din bătălia pentru putere a găştilor din interiorul PSD, vinovaţi vor fi jandarmii

Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu comentează, într-o postare pe Facebook intitulată "Jandarmeria, prinsă în jocul politic a două ...doamne", incidentele care au avut loc sâmbătă în Piaţa Victoriei şi reacţia primarului Gabriela Firea şi a ministrului de Interne Carmen Dan, spunând că "din bătălia pentru putere a găştilor din interiorul PSD", vinovaţi vor fi jandarmii.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Premierul PSD cere să nu se organizeze un târg în Piaţa Victoriei, conştient fiind de implicaţii. Primarul General PSD dispune, cu cinism, să se organizeze târgul în Piaţa Victoriei, deşi era conştient de potenţialul conflictual al acestei decizii. Numai ce începe în Piaţa Victoriei montarea scenei pentru târg şi conflictul violent izbucneşte între un bătrân bolşevic agresiv şi un protestatar de cea mai proastă speţă, care îl loveşte pe bătrânul bolşevic", scrie fostul preşedinte.

El remarcă faptul că jandarmii au intervenit strict în limita procedurilor şi l-au încătuşat pe protestatar, pentru a-l duce la poliţie.

"După incidentul violent, Primarul General, cu codiţa pleoştită, îşi retrage din Piaţa Victoriei recuzita cu care a provocat scandalul şi anulează târgul proferând ameninţări cu dosare penale şi acuzând jandarmeria. Sare imediat şi ministrul de interne PSD care, cântând în strună Primarului General, anunţă o anchetă drastică la Jandarmerie", continuă Traian Băsescu.

"Şi, uite aşa, din bătălia pentru putere a găştilor din interiorul PSD, care utilizează pe scară largă în spaţiul public numai...doamne şi domni, vinovaţi vor fi jandarmii", conchide el.

De altfel, şi sâmbătă, când incidentele din Piaţa Victoriei erau în plină desfăşurare, Băsescu a făcut un apel la Primarul Capitalei Gabriela Firea, cerându-i să abandoneze ideea organizării târgului din Piaţa Victoriei.

"Doamnă Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General", a scries Băsescu într-o postare pe Facebook.

Sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi, o persoană ar fi fost agresată de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanţi au fost amendaţi.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările