Băsescu, despre graţierea femeilor: Să le lăsăm pe cele care au comis acte de corupţie. Poate am eu o sensibilitate aparte pentru femei, e cunoscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut din nou graţierea femeilor condamnate pentru corupţie, oferind exemplul unei femei care poate „a luat mită într-un minister“. De asemenea, acesta a declarat că are o „sensibilitate aparte“, „cunoscută“, pentru femei.

Senatorul PMP Traian Băsescu a insistat ca de graţiere să beneficieze şi femeile condamnate pentru corupţie.  „Din categoriile excluse (de la graţiere – n. r), elimin şi eu violenţa, dar să lăsăm pe cele care au făcut un act de corupţie. Au luat o mită într-o primărie, într-un minister (…) Poate am o sensibilitate aparte pentru femei. E cunoscută”, a propus Traian Băsescu în faţa Comisiei juridice a Senatului. Potrivit unor surse participante, la auzul acestor vorbe din sală s-a auzit şi o altă caracteristică a acestor femei, adică să fie blonde. 

Băsescu a criticat arestarea preventivă a Crinuţei Dumitrean, fost şefa ANRP, însărcinată în luna a opta. „Pe mine m-a oripilat ce aţi făcut când pe o femeie gravidă în 8 luni aţi băgat-o în beciul domnesc. Dacă asta vreţi să fie abordarea faţă de femeie, faceţi o ţara de procurori!"  

  

„Eu ţin foarte mult la acest amendament dar cred că regimul pentinciar al femeilor este îngrozitor. Băgaţi-le mai puţin în puşcarie decât pe bărbaţi" a mai spus senatorul PMP. 

Până la urmă, Comisia juridică a Senatului a adoptat, marţi, un amendament la proiectul de lege al graţierii potrivit căruia femeilor însărcinate şi întreţinătorilor de copii de până în 14 ani li se înjumătăţeşte pedeapsa cu închisoarea. Decizia a fost luat cu 9 voturi „pentru“ şi o abţinere.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite