Băsescu, despre o eventuală candidatură la Primăria Capitalei: „Voi anunţa pe 25 aprilie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, că pe 25 aprilie va anunţa dacă va candida la Primăria Capitalei, precizând că face întotdeauna "ce trebuie".

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, că pe 25 aprilie va anunţa dacă va candida la Primăria Capitalei, precizând că face întotdeauna "ce trebuie".

"Vă asigur că o să fac ce trebuie. Eu întotdeauna am făcut ce trebuie", a declarat, joi seara la postul de televiziune B1, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Traian Băsescu, întrebat fiind dacă va candida la Primăria Capitalei.

De asemenea, solicitat să răspundă când va face un anunţ legat de candidatura sa, Băsescu a răspuns că pe 25 aprilie, 26 fiind ultima zi când se mai poate înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei.

Pe 21 februarie, Băsescu afirma că nu-şi doreşte să fie nevoit să intre n competiţia pentru Primăria Generală. ”Asta e dorinţa mea: să nu fiu nevoit să intru. V-am spus că eu de regulă fac ce trebuie şi mi-aş dori să nu fiu nevoit să intru”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost primar general al Capitalei în mandatul 2000 - 2004, din partea Partidului Democrat. La alegerile locale din anul 2004, el a câştigat un nou mandat de primar, la care însă a renunţat după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din acelaşi an.

„Cioloş a căzut în plasa serviciilor de informaţii”

Fostul preşedinte  a declarat că premierul Dacian Cioloş "a căzut în plasă" atunci când a vorbit despre faptul că unele cartele prepay din România ar fi fost folosite la tentate din UE, interesul serviciilor fiind ca Guvernul să vină cu o lege sau o ordonanţă pe această temă, transmite Mediafax.

Băsescu a taxat declaraţia primului-ministru potrivit căreia au fost folosite cartele prepay româneşti în atentate din UE.

Aici e o discuţie şi eu cred că aceste legi nu trebuie trecute fără o largă dezbatere publică. Dacă discutăm despre nefericita intervenţie a premierului, nefiind obişnuit cu aparatul de stat, a căzut în plasă. Eu sunt convins că nu i-a venit lui - aşa a visat noaptea - că s-au folosit cartele prepay în pregătirea atacurilor teroriste. El a primit informare. (...) Sigur a fost strecurat acolo (că au fost folosite la atentate, n.r.) ca să-l determine pe premier să scoată peste noapte o lege sau o ordonanţă de urgenţă cu cartelele prepay”, a susţinut Băsescu.

El a afirmat că, în locul lui Cioloş, i-ar fi întrebat pe cei de la SRI în ce atentate au fost folosite cartelele şi dacă au informat serviciile partenere despre acest aspect.

Liderul PMP s-a declarat însă un susţinător al identificării cumpărătorilor de cartele prepay, dar că a subliniat că trebuie să se prevină publicarea de către procurori a discuţiilor private.

„Eu cred că e o copilărie. Toţi care suntem abonaţi suntem perfect identificabili. De ce m-ar deranja să fie identificabilă şi cartela pe care o cumpăr de la colţul străzii? Nu mă deranjează! De fapt, nimeni nu pune punctul pe i. Nu vrem să vedem scoase de procurori înregistrări când vorbesc cu soţia, cu amanta, cu un prieten. A, dacă pun la cale o fraudă, pune-o în dosar. Dar ce i-au făcut lui Nichita e o lecţie despre cum înţeleg autorităţile noastre să utilizeze înregistrările... Au dat toate dialogurile siropoase cu doamna, domnişoara, amanta. Deci acea lege trebuie să stabilească şi o regulă generală de neutilizare a discuţiilor cu caracter privat în dosare penale doar să-l compromiţi pe om”, a spus Traian Băsescu.

„Pe de altă parte aceeaşi lege trebuie să facă foarte clar procurorului, ofiţerului SRI sau celui care face înregistrarea că (...) scoaterea în public a unei redări care nu vizează acte de corupţie, ci sunt discuţii private este puşcărie pentru el”, a adăugat fostul şef al statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite