Băsescu, despre eliminarea probei de limba română pentru elevii maghiari: Face parte din setul de iniţiative antiromâneşti ale UDMR

Băsescu, despre eliminarea probei de limba română pentru elevii maghiari: Face parte din setul de iniţiative antiromâneşti ale UDMR

Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Băsescu cataloghează drept „absolut umilitor, dar şi dăunător minoritarilor unguri” proiectul de lege care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii minorităţii maghiare la examene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că PMP se opune proiectului de lege depus de deputatul Kulcsár-Terza József-György, proiect care prevede eliminarea probei de limba română de la examene.

„Mi se pare nepermisă iniţiativa şi face parte din setul de iniţiative antiromâneşti pe care UDMR-ul le-a promovat în ultimii ani”, a afirmat Traian Băsescu, joi după amiază, în cadrul unei conferinţe de presă la Ploieşti.

Băsescu a catalogat acest proiect de lege drept unul  „absolut umilitor dar şi dăunător minoritarilor unguri”.

„Trăind în România şi neştiind limba română îşi vor găsi foarte greu locuri de muncă, se vor integra foarte greu în societate”, a mai spus fostul preşedinte al ţării.

Băsescu a menţionat că limba romănă este limba oficială a statului român şi orice cetăţean este obligat să cunoască limba oficială.

Deputatul Kulcsár-Terza József-György a depus recent la Parlament un proiect care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii minorităţii maghiare.

Astfel, conform proiectului, proba de limbă şi comunicare ar urma să cuprindă limba maternă şi limba modernă şi nu limba română şi limba modernă I, aşa cum prevede legea în prezent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: