Băsescu, despre dosarul Mineriadei: Nu vă lăsaţi manipulaţi! Nu am pus la dispoziţia minerilor trenurile cu care au venit la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Adevărul
Traian Băsescu FOTO Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut, sâmbătă, pe Facebook, „o ultimă precizare legată de mineriada din 13-15 iunie '90“. Băsescu susţine că nu este adevărat faptul că ar fi pus la dispoziţia minerilor trenurile cu care aceştia au venit la Bucureşti.

„Au fost mulţi jurnalişti, politicieni şi internauţi care au afirmat că motivaţia mea de a închide dosarul mineriadei este legată de faptul că, fiind ministru al transporturilor aş fi pus la dispoziţia minerilor trenurile cu care au venit la Bucureşti. Nimic mai neadevărat. La acea vreme îndeplineam funcţia de Inspector Şef al Navigaţiei Civile, îmi desfăşuram activitatea la Constanţa şi nu aveam nici o legătură cu transporturile feroviare“, a scris Băsescu pe Facebook. 

Traian Băsescu le cere fanilor săi de pe Facebook să nu se mai lase manipulaţi. „Vă rog, nu vă lăsaţi manipulaţi de propagandişti ai minciunii. ( Moise Guran, sunt convins că la dumneavoastră a fost doar o eroare de informare)“, a mai scris fostul preşedinte.

Tot cu privire la acest subiect, Traian Băsescu a scris, vineri, pe aceeaşi reţea de socializare că, după decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie '90, o armată de propagandişti s-a repezit pe televiziuni, radiouri şi în mediul virtual să acuze că el a blocat şi dosarul revoluţiei şi dosarul mineriadei din 13-15 iunie.

„În cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botoş (nu l-am numit eu), Laura Codruţa Koveşi şi Tiberiu Niţu. Nici unul dintre ei nu a găsit resursele morale să spună, «nu este adevărat, preşedintele Băsescu nu ne-a cerut niciodată să închidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu următoarea motivaţie.....». Altfel oameni extrem de sensibili care la orice cuvînt rostit în spaţiul public cer CSM să le apere reputaţia. Orice eforturi ar face, şi cu adevărat le face, justiţia nu va fi pe deplin credibilă pînă cînd nu va da o soluţie celor două dosare“, susţine fostul preşedinte.

Citeşte şi:

Alina Mungiu-Pippidi: Mineriada pe înţelesul tuturor. De ce justiţia nu a fost posibilă 25 de ani

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite