Băsescu, despre decizia lui Pavel Filip de a acorda un teren pentru ambasada americană la Chişinău: O tentativă de mituire a SUA dirijată de Plahotniuc

Băsescu, despre decizia lui Pavel Filip de a acorda un teren pentru ambasada americană la Chişinău: O tentativă de mituire a SUA dirijată de Plahotniuc

FOTO Inquam Photos/Justinel Stavaru

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat pe Facebook decizia Guvernului moldovean condus de Pavel Filip referitoare la alocarea unui teren pentru construirea ambasadei americane la Chişinău, pe care a catalogat-o drept încercare de mituire în spatele căreia s-ar afla Vlad Plahotniuc.

„Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc.
 
Guvernul interimar de la Chişinău, condus de Pavel Filip şi controlat de oligarhul Plahotniuc, trebuia să părăsească de multe zile clădirile guvernamentale şi să lase locul guvernului legitim, rezultat din alegeri, condus de premierul pro-european Maia Sandu.
 
Apărat de toate instituţiile statului moldovean, controlate în totalitate de oligarhul Plahotniuc, guvernul lui Pavel Filip refuză să predea puterea pe care a pierdut-o în alegeri.
 
Dacă în fază iniţială comunitatea internaţională a reacţionat rezervat, în ultimele 48 de ore presiunile asupra guvernului lui Plahotniuc legat de respectarea rezultatului alegerilor au început să crească. Şi atunci ce credeţi că i-a dat prin cap oligarhului Plahotniuc ? Să facă ce ştie el mai bine, să cumpere.
De data aceasta, nu parlamentari şi nu voturi de la o populaţie adusă în sărăcie ci bunăvoinţă de la cei bogaţi.
 
Aşa se face că, azi, guvernul oligarhului Plahotniuc a decis să mute ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim şi să aloce SUA un teren de fotbal pentru construcţia unei ambasade.
 
Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere desi a pierdut alegerile . 
 
Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc“, a scris Traian Băsescu pe Facebook.
Reacţia fostului preşedinte român vine după ce Pavel Filip a anunţat marţi că Guvernul său a decis mutarea ambasadei Moldovei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim şi alocarea unui teren  pe care să fie construită ambasada SUA la Chişinău.
 
În altă ordine de idei, într-un interviu acordat marţi pentru Adevarul.ro, Traian Băsescu a declarat, legat de criza politică din Republica Moldova, care are acum două guverne, că el ar fi „recunoscut Guvernul condus de Maia Sandu imediat ca Guvern legal, legitim al R. Moldova şi partener al României“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: