Băsescu, despre CFR Marfă: Ponta a vrut să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica, şi a ieşit prost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Ponta sacrifică orice în interes politic FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Ponta sacrifică orice în interes politic FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, referitor la eşecul privatizării CFR Marfă, că premierul Victor Ponta a vrut să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica,  dar a ieşit prost.

„Nu spun că sunt lipsit de date, ci sunt mai intime, de familie. A vrut să îşi ajute un prieten, un amic în orice caz, şi a ieşit prost. Ponta sacrifică orice când e vorba despre interesul politic. Miza aici era prelungirea termenului în speranţa că GFR va găsi sursa de finanţare, a comentat Traian Băsescu, într-o emisiune la „Evenimentul Zilei“. 

Liderul de la Cotroceni susţine că interesul era prelungirea termenului de plată, în speranţa că GFR va găsi o sursă de finanţare.  

Şeful statului a explicat că privatizarea unei companii de dimensiunile CFR Marfă necesită o perioada mai mare de timp, garantând că va fi o privatizare ca la carte. „Miza era prelungirea termenului de plată, în speranţa că GFR-ul va găsi sursa de finanţare, inclusiv la Eximbank-ul românesc, care este controlat de PSD în acest moment. CFR Marfa e la fel ca TVR: totul e sa o impingi in insolventa. Si sa vina unul ca Ghita sau Voiculescu sa o cumpere pe nimic, a adăugat Băsescu.

Şeful statului a mai spus că CFR Marfă nu e companie de tip chioşc, poteţialulul acesteia este uriaş, iar privatizarea nu se face într-o lună sau două.

„CFR Marfa nu e companie de tip chiosc, are potential urias. Privatizarea nu se poate face intr-o luna-doua, trebuie facuta o documentatie, trebuie prezentata compania in toate marile centre financiare in vederea privatizarii. Va dura luni de zile. Ce vă pot spune este că va fi o privatizare ca la carte“, a mai spus preşedintele.

Pe aceeaşi temă:


Gruia Stoica, GFR: „Privatizarea CFR Marfă este un eşec. Din păcate, mă simt cu 30 de milioane de euro în buzunar, nu mi-am dorit acest lucru“

Premierul Ponta cere ministrului Transporturilor să reia urgent privatizarea CFR Marfă

Scântei după eşecul privatizării CFR Marfă: Gruia Stoica vrea toţi banii înapoi, plus daune. Mănescu analizează menţinerea garanţiei de către stat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite