Băsescu, despre CFR Marfă: Ponta a vrut să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica, şi a ieşit prost

Băsescu, despre CFR Marfă: Ponta a vrut să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica, şi a ieşit prost

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Ponta sacrifică orice în interes politic FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, referitor la eşecul privatizării CFR Marfă, că premierul Victor Ponta a vrut să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica,  dar a ieşit prost.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu spun că sunt lipsit de date, ci sunt mai intime, de familie. A vrut să îşi ajute un prieten, un amic în orice caz, şi a ieşit prost. Ponta sacrifică orice când e vorba despre interesul politic. Miza aici era prelungirea termenului în speranţa că GFR va găsi sursa de finanţare, a comentat Traian Băsescu, într-o emisiune la „Evenimentul Zilei“. 
 
Liderul de la Cotroceni susţine că interesul era prelungirea termenului de plată, în speranţa că GFR va găsi o sursă de finanţare.  
 
Şeful statului a explicat că privatizarea unei companii de dimensiunile CFR Marfă necesită o perioada mai mare de timp, garantând că va fi o privatizare ca la carte. „Miza era prelungirea termenului de plată, în speranţa că GFR-ul va găsi sursa de finanţare, inclusiv la Eximbank-ul românesc, care este controlat de PSD în acest moment. CFR Marfa e la fel ca TVR: totul e sa o impingi in insolventa. Si sa vina unul ca Ghita sau Voiculescu sa o cumpere pe nimic, a adăugat Băsescu.
 
Şeful statului a mai spus că CFR Marfă nu e companie de tip chioşc, poteţialulul acesteia este uriaş, iar privatizarea nu se face într-o lună sau două.
 
„CFR Marfa nu e companie de tip chiosc, are potential urias. Privatizarea nu se poate face intr-o luna-doua, trebuie facuta o documentatie, trebuie prezentata compania in toate marile centre financiare in vederea privatizarii. Va dura luni de zile. Ce vă pot spune este că va fi o privatizare ca la carte“, a mai spus preşedintele.

Pe aceeaşi temă:


Gruia Stoica, GFR: „Privatizarea CFR Marfă este un eşec. Din păcate, mă simt cu 30 de milioane de euro în buzunar, nu mi-am dorit acest lucru“

Premierul Ponta cere ministrului Transporturilor să reia urgent privatizarea CFR Marfă

Scântei după eşecul privatizării CFR Marfă: Gruia Stoica vrea toţi banii înapoi, plus daune. Mănescu analizează menţinerea garanţiei de către stat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările