Băsescu, despre atentatul din Kabul: Când bârfiţi SIE, să ştiţi că bârfiţi şi pe cei care au murit apărând ambasada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO David Muntean
FOTO David Muntean

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat în urma atentatului de la Kabul şi i-a transmis lui Klaus Iohannis că şi el ar trebui să vorbească astăzi despre asta în declaraţia de presă pe care o va susţine la Cotroceni. Băsescu a mai subliniat că atunci „când bârfiţi SIE, să ştiţi că îi bârfiţi şi pe oamenii aceştia care au murit apârând ambasada”, făcând referire la angajatul român şi-a sacrificat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi angajaţi.

„În primul rând, preşedintele ar trebui să vorbească despre Kabul. Este un lucru foarte grav care s-a petrecut acolo, o ambasadă atacată. Au fost oamenii de la securitate... Când bârfiţi SIE, să ştiţi că îi bârfiţi şi pe oamenii aceştia care au murit apărând ambasada. Deci oamenii aceştia de la securitate, care sunt ofiţeri SIE, merită să fie pomeniţi de preşedinte astăzi”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică pentru B1 TV.

În cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu a declarat marţi seară, la Digi 24, că românul care a murit în atacul sângeros din Afganistan făcea parte din echipa de securitate a misiunii diplomatice a României la Kabul şi s-a sacrificat pentru a salva viaţa colegilor săi.

 „Colegul care a decedat era din echipa de securitate, născut în 1976 şi nu putem decât să fim recunoscători şi să plătim tribut pentru sacrificul pe care l-a făcut. Omul acesta şi-a sacrificat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi. Ne doare că a trebuit să-şi dea viaţa pentru a-i apăra pe ceilalţi“, a declarat Ramona Mănescu la Digi 24, precizând că în momentul atacului în clădire se aflau 12 diplomaţi români.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite