Băsescu, despre ambasadorul SUA la Bucureşti: Subminează pur şi simplu credibilitatea SUA în Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România FOTO Eduard Enea
Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România FOTO Eduard Enea

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat, joi seară, la România TV, pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, despre care a spus că subminează pur şi simplu credibilitatea SUA în Romania, întrebând cum îşi permite acesta ”să stimuleze revenirea la anii '50, în aplicarea legii în România, într-un stat aliat”.

”Nu sunt un partener al lui Ponta sau Tăriceanu în bătălia cu justiţia, dar eu aş vrea dacă mai pot să contribui la perfecţionarea justiţiei, pentru a nu mai exista abordări de tipul anilor 50. Pe abuzul în serviciu, am fost foarte vocal, pentru că riscăm, şi eu risc, şi reproşul ăsta mi s-a adus, că tu i-ai pus pe Kovesi, pe Stanciu. Nu recunosc ca aparţinându-mi ce au făcut după ce mi-am terminat mandatul”, a spus Traian Băsescu. 

El a menţionat că motivarea Curţii Constituţionale pe conflictul de interese arată că a avut dreptate în tot ceea ce a spus despre deciziile justiţiei în astfel de cazuri şi în dezbaterea pe subiect. 

Băsescu a susţinut că ”justiţia a făcut abuzuri pe definirea abuzului în serviciu” şi a adăugat că Parlamentul are treabă, după publicarea motivării Curţii Constiutţionale, pentru că ”reclamaţia că se utilizează politic abuzul în serviciu nu e întâmplătoare”. 

”La foarte mulţi, s-a făcut un joc politic”, a spus Băsescu, precizând că toate aceste persoane erau ”incomode, nepotrivite” şi, în plus, ”s-au plătit poliţe”. 

Traian Băsescu a precizat că decizia CCR arată, în concluzie, că articolul privind conflictul de interese este constituţional, dar nu este constituţională partea cu ”efectuarea defectuoasă”.

În acest context, Băsescu s-a lansat într-un atac la adresa ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. 

”Noi avem un ambasador interesant, care reprezintă Statele Unite ale Americii. Ţineţi cont că sunt un om care a văzut şi a susţinut întotdeauna că avem nevoie de un parteneriat cu SUA. Deci, nu sunt un anti-american, dar ce face acest domn ambasador este să submineze pur şi simplu credibilitatea SUA în Romania şi românii încă iubesc SUA şi parteneriatul cu această ţară”, a spus fostul preşedinte al României. 

El a continuat: ”Domnul ambasador (..) cum îşi permite să stimuleze revenirea la anii 50, în aplicarea legii în România, într-un stat aliat? Are cumva domnul ambasador ca obiectiv distrugerea credibilităţii Statelor Unite în România?”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite