Băsescu: Demagogia politică a blocat multe investiţii în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, în întrevederea cu delegaţia FMI, CE şi BM, că demagogia politică a blocat multe dintre investiţiile care ar fi putut asigura noi locuri de muncă şi creştere economică, el făcând referire la exploatările de cupru şi aur, precum şi a altor resurse naturale.

"Pe de o parte, avem această rezervă a fondurilor europene, dar avem şi alte posibilităţi aici. Sunt multe investiţii care au fost blocate de demagogia politică. Nu putem privi la creştere economică bazându-ne doar pe fondurile UE, care trebuie absorbite oricum, dar, pe de altă parte, avem acum mult cupru, aur şi alte resurse a căror exploatare a fost oprită acum 10 ani din cauza costurilor ridicate comparat cu preţurile din piaţă ale resurselor naturale. Dar acum situaţia s-a schimbat complet, putem crea cu resursele noastre noi locuri de muncă, aceasta fiind de fapt cheia", a afirmat Băsescu.

El a subliniat că demagogia trebuie lăsată deoparte când este vorba de interesul naţional privind mărirea numărului de angajaţi din România, care să asigure reducerea deficitelor de la fondurile de pensii şi de asigurări de sănătate, scrie Mediafax.

"Nu vom acoperi deficitul de la fondul de pensii până nu vom creşte numărul locurilor de muncă din România. Nu vom acoperi nici deficitul de la fondul de asigurări de sănătate până nu vom creşte numărul angajaţilor din România. Aici este problema, cum să creăm locuri de muncă, cum să lăsăm demagogia în afara interesului naţional de a crea locuri de muncă", a afirmat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite