Băsescu a decorat mai multe instituţii muntenegrene care au participat la operaţiunile de salvare a turiştilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe instituţii din Muntenegru, pentru intervenţia în salvarea cetăţenilor români victime ale accidentului de autocar din 23 iunie.

Decoraţiile au fost acordate „în semn de apreciere şi respect, pentru profesionalismul, simţul datoriei şi compasiunea de care au dat dovadă, pentru ajutorul acordat cetăţenilor români victime ale accidentului din data de 23 iunie 2013, petrecut în Canionul Morača din Muntenegru“.

Astfel, a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sanitar" – în grad de Comandor doctorul Ivan Todorovici de la Spitalul Municipal din Belgrad, în Serbia, iar Centrului Clinic din Podgorica i-a fost conferit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Comandor, aceeaşi decoraţie fiind acordată şi Centrului de Securitate din Kolasin, Centrului Operativ de Comunicaţii din Podgorica, Unităţii speciale antitero din Podgorica, Unităţii de Poliţie din capitala muntenegreană, Unităţii Speciale de Elicoptere din Muntenegru, Serviciului Montan de Salvare (Salvamont) muntenegrean şi Serviciului de Protecţia Populaţiei (unitatea de pompieri civili) din Podgorica.

Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Ofiţer a fost conferit şi unităţii de pompieri civili din localitatea Kolasin, iar municipalităţilor din Kolasin şi Podgorica le-a fost acordat Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler.

Decretele de decorare au fost semnate sâmbătă, 24 august, de către şeful statului, conferirea acestora fiind făcută la iniţiativa preşedintelui.

18 români morţi şi şapte persoane grav rănite, internate la terapie intensivă la Spitalul din Podgoriţa, reprezintă bilanţul accidentului rutier produs duminică în Muntenegru, după ce un autocar cu 47 de turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie. Premierul Victor Ponta a anunţat că victimele vor fi aduse în ţară marţi, cu două avioane militare, iar miercuri a fost declarată zi de doliu naţional.

Materiale pe aceeaşi temă:

18 români morţi în accidentul din Muntenegru. Ponta: Vom propune ca miercuri să fie zi de doliu naţional

FOTO Reportaj exclusiv în Muntenegru. Primii sârbi ajunşi la morţi şi la răniţi: „Puţini mai aveau puterea să urle! Carnea cădea de pe ei!“

FOTO UPDATE Accident Muntenegru. Mărturie din autocarul groazei: „Când m-am trezit l-am văzut pe domnul Arafat lângă mine... am crezut că visez“

Clujeanca decedată în accidentul din Muntenegru a fost înmormântată. Familia nu-şi poate reveni din şocul tragediei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite