Băsescu a decorat Şantierul Naval din Constanţa cu Ordinul "Meritul Industrial şi Comercial"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul "Meritul Industrial şi Comercial" - în grad de Mare Ofiţer Şantierului Naval din Constanţa, declarând, astăzi, că şantierul reprezintă pentru el nu doar un obiectiv industrial, ci o societate de care se simte legat sufleteşte.

Distincţia a fost conferită chiar de preşedinte, "cu prilejul aniversării a 120 de ani de existenţă, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea economică şi creşterea prestigiului României în domeniul construcţiei, întreţinerii şi exportului de nave".

"Şantierul Naval Constanţa este unul dintre marile şantiere navale ale lumii. Pentru mine, nu înseamnă doar un obiectiv industrial, şi este mult mai mult, este o societate de care mă simt legat sufleteşte. Aici am simţit, poate mai mult ca niciunde, responsabilitatea", a spus Băsescu.

Preşedintele a vorbit apoi despre momentul în care a preluat, ca şi comandant, petrolierul "Biruinţa", spunând că a simţit o responsabilitate pe care probabil nu a mai simţit-o niciodată de atunci.

"Perioada de recepţie a navei Biruinţa m-a făcut să-i îndrăgesc pe navalişti. Şi eu, şi echipajul de pe petrolier le datorăm siguranţa navei, care la acea vreme era vârful tehnologiei româneşti", a spus şeful statului, precizând că mulţi dntre cei care lucrează pe acest şantier au avut o contribuţie semnificativă asupra carierei sale pe mare.

Băsescu a primit cadou din partea conducerii Şantierului Naval Constanţa macheta celui mai recent tanc petrolier dezvoltat de şantier.

"Mulţumim pentru apreciere şi pentru medalia aniversară. Vă oferim modelul ultimului tanc dezvoltat de Şantierul Naval Constanţa", a declarat Gheorghe Bosânceanu, patronul Şantierului Naval Constanţa.

Aceasta este prima apariţie publică oficială a preşedintelui de la reîntoarcerea la Cotroceni, în urma refendumului din 29 iulie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite