UPDATE Preşedinţia: Nu s-a emis o nouă decizie în privinţa privatizării CFR Marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu  FOTO Arhiva Adevărul
Traian Băsescu  FOTO Arhiva Adevărul

Traian Băsescu a convocat, vineri, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru a aproba condiţiile principale ale contractului de privatizare a CFR Marfă. În urma reuniunii, nu s-a emis o altă decizie CSAT, rămânând în vigoare Hotărârea din februarie prin care a fost avizată pozitiv strategia de privatizare a CFR Marfă.

UPDATE „Nu s-a emis o altă decizie CSAT. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat strategia de privatizare a CFR Marfă prin Hotărârea CSAT nr. 23/5.02.2013“, se arată în comunicatul de presă emis de Preşedinţie. 

„Membrii CSAT au avut o discuţie constructivă legată de acest proces de privatizare având ca obiect continuarea procedurilor legale privind finalizarea procesului de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” - S.A“.

La şedinţă au participat viceprim-ministrul Guvernului României, Gabriel Oprea, viceprim-ministrul Guvernului României, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării Naţionale,  Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert-Marius Cazanciuc, directorul Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor-Viorel Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea.

A mai participat, ca invitat, consilierul  prezidenţial Claudiu-Constantin Dinu, şeful Departamentului Constituţional Legislativ.


UPDATE Şedinţa CSAT s-a încheiat. 

UPDATE Şedinţa CSAT pe tema privatizării CFR Marfă a început, vineri, la Palatul Cotroceni, premierul Victor Ponta fiind înlocuit la reuniune de vicepremierul Gabriel Oprea. Dintre miniştri membri de drept ai CSAT, lipseşte Varujan Vosganian. 

UPDATE Purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a cerut, vineri, Guvernului să dea dovadă de mai multă responsabilitate în furnizarea informaţiilor către public pentru a evita eventuale dezinformări.

„Rugăm Guvernul României să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi acurateţe în furnizarea informaţiilor către public pentru a evita eventuale dezinformări şi să corecteze informaţia publicată în comunicatul de presă din data de 26 iulie 2013 în care se spune că «Guvernul României aşteaptă în contiuare convocarea CSAT de către preşedintele României» şi că documentele privind privatizarea CFR Marfă «au fost trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării» (în realitate, documentele au fost trimise abia după o săptămână, joi, 1 august a.c., la ora 17.05)“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administraţia prezidenţială.


UPDATE Vicepremierul Gabriel Oprea şi miniştrii care participă la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au plecat împreună spre Palatul Cotroceni, după ce au avut în prealabil, la sediul Guvernului, o discuţie privind privatizarea CFR Marfă.

UPDATE Vicepremierul Gabriel Oprea i-a convocat, vineri dimineaţă, la Guvern pe miniştrii care participă la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru o discuţie privind privatizarea CFR Marfă înainte de începerea reuniunii.

La discuţii participă miniştrii Apărării, Mircea Duşa, de Interne, Radu Stroe, de Externe, Titus Corlăţean, de Finanţe, Daniel Chiţoiu, şi de Justiţie, Robert Cazanciuc.

Administraţia Prezidenţială informează că joi, 1 august a.c., la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Apărare a Ţării (CSAT) a fost depusă o solicitarea a Guvernului României pentru convocarea unei şedinţe a CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” - S.A.


"În cazul în care prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT este invitat, fără drept de vot, conform legii, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea", mai arată comunicatul prezidenţial.

Ponta, în concediu

Premierul Victor Ponta şi miniştrii Cabinetului său au intrat de joi în concediu. Prim-ministrul Victor Ponta i-a cedat atribuţiile Cabinetului vicepremierului Gabriel Oprea. Ba, mai mult, prim-ministrul a precizat, în urmă cu câteva zile, cu spirit de anticipaţie, că Oprea îl va putea reprezenta şi la o eventuală şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Să-l convoace (CSAT n.r.) domnul preşedinte. De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate, dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline“, spunea Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite