UPDATE Băsescu a fost huiduit la comemorarea lui Avram Iancu de la Ţebea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a mai participat la sărbătoarea anuală de la Ţebea şi în 2008 FOTO Facebook
Preşedintele Traian Băsescu a mai participat la sărbătoarea anuală de la Ţebea şi în 2008 FOTO Facebook

Preşedintele Traian Băsescu a participat duminică la serbarea naţională de la Ţebea, judeţul Hunedoara. Festivitatea a fost dedicată lui Avram Iancu, de la moartea căruia s-au împlinit 141 de ani.


UPDATE: Şeful statului a plecat de la târgul din Ţebea. Întrebat unde va merge în continuare, preşedintele a răspuns: „Cred că ar trebui să merg la Roşia Montană“. Traian Băsescu a fost nimerit cu un măr aruncat din public.

UPDATE: Traian Băsescu a stat la masă alături cu liderii PDL, Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu, într-un cort amenajat în târgul de la Ţebea. Preşedintele a vorbit despre palincă, dar a consumat doar apă.

UPDATE: Preşedintele a părăsit Complexul Istoric în huiduielile oamenilor aflaţi la festivitatea comemorativă a lui Avram Iancu. „Demisia“ şi „Jos Băsescu“ au fost mesajele care au răsunat la Ţebea. După depunerea de coroane, şeful statului a plecat către târgul anual care are loc în apropiere de Complexul Istoric.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la cetăţeni de a participa la ceremoniile care îl comemorează pe Avram Iancu. „Să participăm ori de câte ori putem la ceremoniile care-l comemorează. Kossuth a vrut Ardealul pentru maghiari, dar Avram Iancu a vrut libertate şi pentru români“, au fost cuvintele lui Băsescu.

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a depus o coroană la mormântul lui Avram Iancu, moment în care din mulţime s-au auzit huiduieli.

UPDATE: Traian Băsescu a ajuns la serbările închinate lui Avram Iancu. Preşedintele este însoţit de soţia sa, Maria Băsescu.

Şeful statului a fost primit la Ţebea cu onoruri militare. La festivitatea comemorativă mai participă şi alţi politicieni, printre care ministrul de Externe, Titus Corlăţean, preşedintele PDL, Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu.

 Peste 5.000 de persoane participă la Ţebea, judeţul Hunedoara, la comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din localitate.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va avea de duminică, 15 septembrie a.c., următorul program public: aprox. ora 11.00, Complexul Istoric, Ţebea, judeţul Hunedoara - participare la Serbările Naţionale „Ţebea” 2013“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Serbările naţionale de la Ţebea sunt dedicate lui Avram Iancu, cel supranumit „crăişorul munţilor”, de la moartea căruia se împlinesc 141 de ani.

O slujbă de comemorare a liderului Revoluţiei de la 1848, Avram Iancu, va avea loc la mormântul său din complexul istoric, apoi pelerinii vor fi invitaţi să participe la spectacolele de muzică populară.

Preşedintele Traian Băsescu a mai participat la serbările naţionale de la Ţebea şi în 2008. Imediat după oficierea slujbei de pomenire a lui Avram Iancu, preşedintele Traian Basescu a plecat din perimetrul unde se desfăşura ceremonia şi a salutat mulţimea, stând de vorbă cu oamenii aflaţi la Ţebea.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite