Băsescu: Cer emiterea unui act normativ care să interzică prezenţa extremiştilor din Jobbik pe teritoriul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, emiterea unui act normativ care să interzică prezenţa, pe teritoriul României, a membrilor partidului extremist maghiar Jobbik.

„Am observat ieri o prezenţă la vârf a partidului extremist Jobbik. Cer să se emită act normativ prin care prezenţa pe teritoriul României a membrilor şi liderilor acestui partid să fie interzisă. Este un partid extremist care nu are responsabilitate pentru Europa Unită, ci pentru interesele sale mărunte. Dacă Ungaria nu îi poate pune sub control, măcar pe teritoriul României nu au ce căuta“, a declarat Băsescu.

Totodată, el a anunţat că va aborda subiectul la viitoarea întrunire a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Voi avea o discuţie aplicată cu ocazia primului CSAT, pentru că libertatea, democraţia, dreptul la liberă exprimare nu pot merge până la nivelul la care faci rău altora, iar Jobbik este un partid de care le este ruşine şi guvernanţilor de la Budapesta. Nu văd de ce ne-ar fi ruşine să-i dăm afară“,a conchis preşedintele.

În ce priveşte declaraţiile de ieri, din plenul Parlamentului European, în care europarlamentarul Laszlo Tokes cerea Uniunii Europene să susţină demersul secuilor din Transilvania de obţinere a autonomiei, preşedintele a declarat că aşteaptă decizia instanţei, după care va hotărî dacă retrage sau nu decoraţia acestuia.

Citeşte şi:

Băsescu: Chiţoiu a minţit azi. Dacă era anchetat, trebuia să spună şi cum a primit aprobare de la premier ca OUG privind ASF să fie aprobată

Preşedintele Traian Băsescu a criticat marţi decizia Parlamentului de a refuza ridicarea imunităţii fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

VIDEO Băsescu: Extremismul de stânga şi cel de dreapta prind iarăşi rădăcini în Europa, pe fondul crizei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că, după ce Europa a trecut prin drama Holocaustului, astăzi, pe fondul unei crizei economice prelungite, extremismul de stânga şi cel de dreapta, neofascismul, prind iarăşi rădăcini în Europa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite