Băsescu: Eu îi cer demisia lui Cioloş din politică pentru modul în care a desfiinţat „Doi şi un sfert” şi a lăsat clanurile să îşi facă de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu. FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu. FOTO Mediafax

Traian Băsescu îi cere demisia lui Dacian Cioloş din politică pentru felul în care a desfiinţat doi şi un sfert şi a lăsat clanurile să îşi facă de cap peste tot în ţară. Precizarea candidatului PMP la Primăria Capitalei a venit când a fost întrebat cum comentează faptul că Dan Barna şi Dacian Cioloş cer demisia ministrului Educaţiei Monica Anisie.

„Eu îi cer demisia lui Cioloş din politică pentru modul în care a desfiinţat doi şi un sfert şi a lăsat clanurile să îşi facă de cap peste tot în ţara asta. Ce demisie să mai ceri şi cine să vină, că ăştia guvernează cu linia a cincea din partid, pentru că primele patru s-au dus”, a afirmat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PMP, întrebat cum vede faptul că Dan Barna şi Dacian Cioloş îi cer demisia Monicăi Anisie de la Educaţie.

Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că Monicia Anisie ar trebui să demisioneze de urgenţă de la minister, pentru că instituţia pe care o conduce nu ştie ce vrea. „După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite»”, a adăugat Cioloş. Fostul premier tehnocrat a mai spus că până mai ieri era nevoie de „pepsiglas” pentru a îi proteja pe copiii care merg la şcoală, însă astăzi nu mai trebuie.

La rândul său, premierul Ludovic Orban i-a reamintit lui Dacian Cioloş că în urmă cu o săptămână cerea Guvernului să nu politizeze subiectul privind începerea anului şcolar, iar acum liderul PLUS cere demisia ministrului Educaţiei cu o zi înaintea deschiderii şcolilor.

Şeful Executivului a adăugat că Monica Anisie a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în perioada Cabinetului Cioloş şi l-a întrebat pe fostul prim-ministru tehnocrat că acum nu mai este bună ca ministru Monica Anisie, când nu mai face parte din aceeaşi formă de guvernare.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite