Băsescu: Baronii îl plesnesc pe Ponta de îi sar fulgii. Eu plec, dosarele rămân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu spune că este fără precedent în Europa ca un premier să-şi mute biroul într-un „buncăr“ la Ministerul Apărării, iar decizia sa de a pleca de la Palatul Victoria este din cauza baronilor.

„Soluţia de a se ascunde într-un buncăr la Ministerul Apărării arată că premierul şi-a pierdut controlul, nu mai deosebeşte instituţiile şi este laş. La Palatul Victoria baronii nu pot fi opriţi şi ăia vin şi fac cum făcea Mircea Badea pe la emisiuni: mă duc, îl iau, îl dau cu capul de pereţi! Credeţi că Ponta în faţa unui baron e ca în faţa microfoanelor? Îl iau ăia şi îl plesnesc de îi sar fulgii!: Într-o unitate militară, baronii nu au acces“ a spus Băsescu, întrebat despre mutarea lui Ponta cu biroul la Ministerul Apărării.

Şeful statului spune că aceasta este o situaţie fără precedent în Europa. „Nu am auzit, de 25 de ani de la Revoluţie, cu atât mai puţin în ultimii 10 ani, ca vreun premier din UE să se fi retras în buncărul de la MApN.  Victor-Viorel are o problemă de nervi. A cedat nervos, i se pare că numai armata îl mai poate apăra de furia baronilor. De a mea sigur nu are de ce, eu nu sunt furios pe el, deja de la un timp îl compătimesc. Viorel îi minte pe baroni şi le spune: după ce pleacă Băsescu, rezolvăm problema. Numai că Băsescu pleacă, dosarele rămân“, a mai precizat şeful statului.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a criticat, marţi, gestul premierului Victor Ponta de a-şi muta biroul de la Palatul Victoria în sediul Ministerului Apărării Naţionale, dar a vorbit şi despre conflictul dintre cele două Palate şi a transmis, în acest context, un mesaj către reprezentanţii sistemului judiciar: să îşi păstreze independenţa.

 Premierul Victor Ponta a anunţat luni seară că a vorbit cu Mircea Duşa şi a decis să-şi mute biroul la Ministerul Apărării.

„De astăzi dimineaţă mi-am mutat biroul. Am vorbit cu domnul Duşa şi l-am mutat la ministerul Apărării. Orice instituţie poate să vadă cine a fost la mine, cât a stat. Eu am anunţat că s-a terminat raportul Corpului de Control, apoi a apărut că s-a făcut trafic de influenţă la mine în birou. A fost o înscenare a presei.  O să-mi mut biroul în Ministerul Apărării care va fi mai bine păzit fiind regim de unitate militară. Mă aştept la mai multe înscenări făcute de Traian Băsescu şi oamenii lui.Eu mă aştept la orice fel de înscenare, flagrant de presă“, a afirmat Ponta, la România TV.
 
Pe aceeaşi temă:
 

Ponta şi-a mutat biroul, după scandalul cu baronul Duicu: Va fi mai bine păzit la MApN. Mă aştept la mai multe înscenări

Premierul Victor Ponta a vorbit, la emisiunea „România la raport", despre plângerea care va fi depusă împotriva preşedintelui Traian Băsescu, despre şansele ca USL să se refacă, despre acuzaţiile de trafic de influenţă în cazul Duicu, dar şi despre prezidenţiabilii lansaţi de şeful statului.

Crin vrea comisie de anchetă pentru Ponta, restul Opoziţiei i se alătură: „Cazul Duicu e halucinant! Premierul să dea explicaţii“

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat joi, într-un interviu acordat Hotnews, o provocare : înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să investigheze implicarea premierului Victor Ponta în afacerile baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite