Băsescu: Pe atmosfera care s-a creat, procurorul general ar trebui să demisioneze

Băsescu: Pe atmosfera care s-a creat, procurorul general ar trebui să demisioneze

Foto MEDIAFAX

Fostul şef al statului Traian Băsescu consideră că pe fondul atmosfereu care s-a creat, procurorul general al României, Augustin Lazăr, trebuie să demisioneze, iar dacă nu va face acest gest, atunci preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îl elibereze din funcţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traian Băsescu a declarat duminică seară,  la România TV, că Augustin Lazăr nu are rost să continue o bătălie pe care o pierde, deoarece procurorul general nu a contestat că a fost implicat în analiza liberărilor condiţionate la deţinuţi politici în perioada comunistă.

“Pe atmosfera care s-a creat, domnul procuror general ar trebui să demisioneze singur. Nu are rost să continue o bătălie pe care o pierde, pentru că nici dânsul nu a contestat că a fost implicat în analiza liberărilor condiţionate la deţinuţi politici. Nu are rost să mai stea, dacă nu, ar fi responsabilitatea preşedintelui ca, asigurând continuitatea condamnării comunismului, pe care a făcut-o un alt preşedinte înaintea domniei sale, să îl elibereze din funcţie. Este o formalitate, este simbolic pentru că dânsul mai are câteva zile de mandat, dar ar trebui făcută”, a afirmat Traian Băsescu.

El a precizat că deşi nu există documente oficiale ale unei instituţii care să confirme acuzele aduse procurorului general,  consideră că dezbaterea publică este suficientă, fiind alimentată cu suficiente documente.

“Dacă nu demisionează, preşedintele ar trebui să îl elibereze din funcţie, nu pentru că există, în momentul de faţă nu există documente oficiale a unei instituţii care să confirme lucrul acesta, dar dezbaterea publică este suficientă şi a fost alimentată cu suficiente documente”, a afirmat Băsescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările