Băsescu: „Atenţie! România se confruntă astăzi cu trei mari probleme. La terminarea vacanţei, va fi prea târziu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu face un apel la preşedinte, Parlament şi Guvern să găsească rapid soluţii la criza din Grecia, Republica Moldova şi cea generată de situaţia premierului Victor Ponta, precizând că în toamnă va fi prea târziu.

„Atenţie!!!!!!!!!!! România se confruntă astăzi cu trei mari probleme:
1. Criza economică şi politică din Grecia;
2. Criza economică şi politică din Republica Moldova;
3. În România, criza politică generată de situaţia lui Ponta şi cea economică, ce se prefigurează ca urmare a adoptării noului cod fiscal, dar şi a măsurilor fiscale populiste luate de Guvern anul acesta.
Ştiu că a venit vacanţa, dar liderii partidelor, Parlamentul, Guvernul şi Preşedintele trebuie să găsească urgent cele mai bune soluţii pentru ţară. La terminarea vacanţei, va fi prea târziu!“, scrie Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică că unirea cu România este singura soluţie viabilă pentru Republica Moldova în parcursul său european. „După evenimentele din Ucraina, Uniunea Europeană nu e pregătită pentru extinderea în Est. Nici Rusia nu e pregătită să accepte o extindere în Est. Noi românii, noi PMP-ul, românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că singurul drum european al Repblicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României.Situaţia politică este delicată în Republica Moldova, sper să se formeze un guvern în care să intre şi partidul primarului Chirtoacă şi să avem din nou guvern pro-european la Chişinău. Cheia pentru clarificarea drumului Republicii Moldova este unirea cu România“, a spus Băsescu.

În ceea ce priveşte criza din Grecia, un referendum a avut loc duminică la iniţiativa premierului de extremă-stânga Alexis Tsipras, care a vrut să afle opiniile majorităţii cetăţenilor despre măsurile de austeritate propuse de creditorii ţării. Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 94,73 la sută din voturi, 61,28% dintre alegători au respins măsurile economice propuse de Grupul Bruxelles, iar 38,72% s-au pronunţat în favoarea acestora. Prezenţa la urne a fost de 62,51%.

Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, s-a încheiat marţi, aceeaşi zi în care statul elen trebuia să facă o plată de 1,6 miliarde de euro către FMI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite