Băsescu îl atacă pe Emmanuel Macron: Un marxist nenorocit. În loc să consolideze relaţia cu SUA, sună la Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat lipsa de implicare a Uniunii Europene în conflictul dintre Statele Unite şi Iran. De asemenea, acesta l-a atacat pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, despre care spune că „e un marxist nenorocit”.

„Asta arată prostia a europenilor şi incapacitatea de a face o politică externă consecventă, credibilă şi în folosul lumii democratice. Au crezut că dacă se rup de Statele Unite fac o gaură în cer. Nu au făcut decât o gaură în credibilitatea Uniunii Europene. Eu am avut, în ultima sesiune de la Strasbourg, intervenţie pe tema nevoii solidarităţii cu Statele Unite în problema acordului nuclear. Josep Borrell (noul şef al diplomaţiei europene - n.r.) a dat un răspuns, aş spune, extrem de obraznic. A spus că el face politică externă pentru pacea Europei. Uite ce înseamnă să ai nepricepuţi la cârma politicii externe. Azi vine Iranul şi spune «la revedere». De ce? Pentru că Iranul n-a crezut niciodată că va trebui să respecte acel acord pentru că acordul vizează nu numai arma nucleară, dar şi vectorii de trimitere la ţintă. Iar în momentul de faţă, Iranul deţine rachete cu rază medie de acţiune, capabile să lovească România, spre exemplu”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie televonică la B1TV.

Mai departe, fostul preşedinte l-a atacat pe Emmanuel Macron, pe motiv că „în loc să consolideze relaţia cu Statele Unite”, „sună la Putin”.

„Găseşti un Macron care e un marxist nenorocit care reuşeşte ca, în loc să consolideze relaţia cu Statele Unite, când se întâmplă incidentul cu Soleimani sună la Putin, recunoscut ca aliat al Iranului, în loc să sune şi să-i informeze pe şefii de stat din Europa sau să discute cu Trump. El sună la un prieten al Iranului.

Ca să nu mai vorbim de declaraţia ameţită a lui Borrell, care nici nu spune că e bine, nici nu spune că e rău. Vă asigur că eu, ca europarlamentar, voi avea intervenţii extrem de dure atât timp cât nu se respectă interesele de a fi loiali NATO. Ce face Macron este împotriva oricărui articol din Tratatul Atlanticului de Nord. Un marxist a ajuns să conducă Franţa”, a mai subliniat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite