Băsescu, atac dur către Dragnea şi Tăriceanu: Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că în viaţa voastră veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Mediafax
Traian Basescu FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a acuzat, marţi, într-un mesaj pe Facebook, pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu de faptul că „vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură”. Mai mult, liderul PMP acuză şi faptul că în ziua de 15 martie 1848 au murit un număr mare de români de armatele conţilor maghiari, iar PSD şi ALDE face zi de sărbătoare din asta.

Liderul PMP, Traian Băsescu, susţine că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu ”vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură”. ”Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că în viaţa voastră veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?”, le transmite el liderilor coaliţiei.

„În loc de Tricolor, PSD şi ALDE arborează Steagul Ţinutului Secuiesc. Dragnea şi Tăriceanu vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură”, scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că în comisiile de la Senat s-a votat ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare în România.

„Ticăloşii se fac a uita, că la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria. A trebuit să se ridice moţii lui Iancu, alţi români şi saşii, la luptă, pentru ca Transilvania să nu fie parte a Ungariei Mari.”, continuă Traian Băsescu.

Liderul PMP mai scrie că zeci de mii de români din Transilvania au fost ucişi de armatele conţilor maghiari, sate întregi au fost rase de pe faţa pământului, sute de mii de români au plecat în pribegie.

„Iar PSD şi ALDE vor să facem din 15 martie 1848 zi de sărbătoare recunoscută pe teritoriul României, în schimbul câtorva voturi la moţiune.
Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că în viaţa voastră veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?”, completează fostul şef al statului.

Băsescu precizează că pe maghiarii din România nu-i opreşte nimeni ca pe 15 martie să sărbătorească la Budapesta.

În timp ce liderii PSD, ALDE şi UDMR aveau negocieri pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu, comisiile senatoriale de administraţie publică şi pentru drepturile omului au întocmit, luni, raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România.

Raportul comun al celor două comisii a fost adoptat cu majoritate de voturi, existând doar trei abţineri.

Parlamentarii UDMR au depus, chiar pe 15 martie, un proiect de lege privind declararea zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, drept sărbătoare oficială a comunităţii maghiare din România. Maghiarii care doresc să participe la manifestări ar urma să aibă zi nelucrătoare, iar evenimentele organizate în localităţile cu populaţie maghiară să fie finanţate din bugetele locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite