Băsescu vrea pace în USL: Găsiţi o soluţie pentru a nu se ajunge la o criză politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a lansat un apel către liderii USL să înceteze cu disputele din interiorul alianţei pentru că riscă să genereze într-i criză politică. Apelul şefului statului vine ca urmare a disensiunilor din cadrul USL pe fondul numirii lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, lansează un apel către liderii Uniunii Social-Liberale (USL) să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică. România are nevoie de stabilitate şi de un guvern pe deplin funcţional, care să poată gestiona în mod eficient problemele ţării şi să asigure o bună guvernare“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele a arătat că propunerea premierului Victor Ponta de a modifica structura Guvenului afectează credibilitatea instituţiilor publice şi a mediului de afaceri.

„Disfuncţionalităţile apărute în alianţa de guvernare după anunţul privind demisia mai multor miniştri liberali, precum şi intenţia exprimată de prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, de a schimba structura actuală a Guvernului au creat un climat de instabilitate menită să afecteze, deopotrivă, credibilitatea ţării, instituţiile publice, mediul de afaceri şi cetăţenii. Domnul preşedinte Traian Băsescu roagă liderii USL să dea dovadă de responsabilitate“, se mai arată în sursa citată.

A doua zi de negocieri dintre PSD şi PNL s-a soldat cu un nou eşec. Ponta îl acceptă pe Iohannis ca vicepremier, dacă şi Daniel Constantin va fi ridicat în aceeaşi funcţie. PNL refuză categoric

În absenţa lui Crin Antonescu, care a preferat să păstreze tăcerea şi să părăsească rapid sediul USL alături de Klaus Iohannis, Ponta a arătat mărul discordiei: o formulă guvernamentală care să includă patru vicepremieri, în loc de trei.

Al patrulea vicepremier ar urma să fie dat de Partidul Conservator, care în acest moment nu deţine o astfel de funcţie în Guvern. „A existat o propunere din partea mea ca Guvernul să meargă luni în Parlament cu o formulă care să-l includă pe Iohannis ca ministru de Interne şi vicepremier. De asemenea, să includă încă trei vicepremieri, reprezentând cele patru partide care formează USL, să prevadă o formă de colaborare în cadrul Guvernului, astfel încât cei patru vicepremieri să aibă o decizie clară privind discuţiile“, a explicat Ponta şi a adăugat că liberalii au respins categoric propunerea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite