Băsescu anticipează o nouă criză economică, în 2017. Ce le prezice liderilor PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că, în opinia sa, noul Cod Fiscal va fi revotat în Parlament şi promulgat de actualul şef al statului, adăugând că, în 2017, România ar putea intra într-o criză economică.

„Cred că va fi votat (noul Cod fiscal - n.r.) şi cred că Iohannis îl va promulga. În momentul de faţă, responsabilitatea pentru stabilitatea fiscal-bugetara a României este zero la oamenii politici. Uitaţi-vă şi cu salariile speciale pentru înalţii demnitari, a sărit şi Parlamentul, pensii speciale deşi oamenii nu au contribuit la fondul de pensii, deci este un furt. Uitaţi-vă la avalanşa de promisiuni şi mai ales la avalanşa de reduceri de venituri în bugetul de stat, în timp ce reducerea de cheltuieli nu se produce prin nicio măsură“, a declarat Traian Basescu, luni, la sediul PMP. 

Totodată, Băsescu a spus că Ponta repetă acţiunile fostului premier Călin Popescu Tăriceanu şi a avertizat că „2017 va fi anul 2010 al crizei profunde, cu o ţară destabilizată economic“. „Am convingerea, anul acesta, cu pomenile electorale făcute, este echivalentul anului 2007 din timpul lui Tăriceanu. Intrarea noului Cod Fiscal înseamnă echivalentul lui 2008 din timpul lui Tăriceanu. Îmi fac datoria, ca om cu experienţă şi care nu mai are interese, să avertizez că 2017 va fi anul 2010 al crizei profunde, cu o ţară destabilizată economic şi care va avea din nou deficit de cont curent consistent, pentru că se stimulează din nou uriaş consumul, iar România nu produce cât ar consuma românii când au bani, pe de-o parte, iar pe de altă parte va trebui să se imprumute mulţi bani pentru a se acoperi găurile generate de relaxarea fiscală iraţionaă pe care o face actuala majoritate. (...) Daca se va promulga noul Cod Fiscal, 2017 va fi echivalentul lui 2010“, a spus fostul preşedinte. 

În ce priveşte situaţia politică, Băsescu a avansat ipoteza intrării PSD în Opoziţie. 

„Toamna politica ne prinde cu UNPR în alianţă cu PNL, că aşa va fi interesul naţional, şi cu PSD în Opoziţie“, a declarat Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite