Băsescu se aliază cu Ponta în atacurile asupra lui Cioloş: Este executantul lui Macron. Nu are dreptul să gândească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Traian Băsescu, a lansat un atac asupra liderului PLUS, Dacian Cioloş, despre care a spus aseară că este un executant al preşedintelui francez Emmanuel Macron şi că „nu are dreptul” să gândească singur.

Fostul preşedinte a mai afirmat că după ce nu a reuşit să reformeze Franţa, Macron încearcă acum să reformeze UE prin intermediul lui Dacian Cioloş

„Mă enervează ce a făcut Macron, iar el, noi îl vedem pe Cioloş ca exponent, e un executant al mandatelor date de Macron. Realitatea este că, spre deosebire de ultimele 3 cicluri electorale la nivel european, azi PPE plus socialiştii nu mai au majoritate, deci nu mai pot trece prin votul Parlamentului o comisie. Şi atunci trebuie să iei un al treilea, acestea era Partidul lui Macron, această mişcare pentru Europa, reînnoirea Europei. Nu o să reînnoiască Macron pentru că nu este în stare să reînnoiască Franţa. Reformele acute de care are nevoie Franţa nu au reuşit la el acasă şi vine prin Cioloş să reformeze UE. Sper să nu fie reformată după viziunea lui”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie la România TV.

Băsescu şi-a continuat apoi acuzele asupra lui Cioloş, despre care spune că nu are dreptul să gândească fără acordul lui Macron.

„Nu credeţi că are dreptul să şi gândească când îl are şef pe Macron. Cioloş lucrează pe mandat dat de Macron. Cioloş este executant de mandat".

Duminică, liderul Pro România, Victor Ponta, a spus despre Dacian Cioloş că este mai interesat în negocierile sale de interesele Franţei decât de ale României.

„Nu este de râs - este de plâns! Dacian Cioloş a negociat şi luptat (ca de obicei) pentru ţara lui - Franţa! Problema noastră este cine negociează şi cine se luptă pentru România”, acuza ieri Ponta.
 
Atacul acestuia din urmă vine în contextul în care Dacian Cioloş a blocat accesul europarlamentarilor Pro România în Renew Europe, grup creat la iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Vezi şi: Reacţia PLUS la atacurile lui Ponta asupra lui Cioloş: Când n-ajungi la struguri pentru că statura publică nu-ţi mai permite, spui că-s acri

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite