Băsescu, după afirmaţiile lui Orban privind salariile din IT: Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Fostul preşedinte Traian Băsescu îl ironizează pe liderul PNL pentru afirmaţiile referitoare la impozitarea veniturilor angajaţilor din IT, adresându-i-se în repetate rânduri cu "Ludovice", rugându-l să nu se substituie lui Liviu Dragnea, pentru că ţara nu mai suportă încă unul şi recomandându-i să nu se lase ameţit de aburii victoriei la europarlamentare că riscă să-şi piardă permisul de conducere.

"Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea! Ţi-a dat ţie prin cap să impozitezi salariaţii din industria IT. Ludovice, datorită importanţei acestei categorii de specialişti, veniturile lor n-au fost impozitate nici în perioada de criză economică. Acest lucru a făcut ca toate marile companii IT din lume să dezvolte în România mari centre de cercetare, de realizare programe industriale, centre regionale de mentenanţă etc, etc. absorbind integral forţa de muncă specializată produsă de toate marile universităţi ale ţării", scri Băsescu pe Facebook.

El îi mai transmite liderului PNL că în afară de un imens prestigiu adus ţării, această industrie, concentrată în câteva blocuri de birouri din România, generează o contribuţie la PIB care, în curând, va egala contribuţia întregii agriculturi autohtone.

"Ludovice, dacă te pui cu taxele pe ei, fetele şi băieţii aceştia au câte un scaun şi un calculator pe care într-o noapte le iau sub braţ şi au plecat în alte zări pentru că, partea esenţială, creierul, este la purtător. Ludovice, ţara nu mai suportă încă un Dragnea care le ştia pe toate atât de bine încât, prin Legea Redevenţelor şi prin celebra OUG 114, a reuşit să alunge investitorii şi a blocat începerea investiţiilor pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Nu vrei tu să laşi industria IT în pace şi să promiţi că abrogi cele două acte normative care lovesc cumplit economia românească? Ludovice, nu te lăsa ameţit de aburii victoriei la europarlamentare că rişti să-ţi pierzi permisul de conducere", îi transmite Traian Băsescu liderului PNL.

El susţine că în UE, deficitul de specialişti IT este de 1 milion de oameni.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Mediaş că nu i se pare normal ca angajaţii din domeniul IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

“Eu am să vă spun o chestie, apropo de IT-işti. Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România", a declarat Orban, conform presei locale.

El a susţinut că a fost o perioadă în care oamenii erau stimulaţi să se ducă spre zona de IT, iar acum nu i se pare normal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite