Băsescu: „Aeronavă prezidenţială nu mai există din 2010“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful statului nu are avion personal
Şeful statului nu are avion personal

Preşedintele Traian Băsescu a spus, luni, întrebat despre declaraţiile ministrului Transporturilor Relu Fenechiu privind renunţarea la aeronava folosită de şeful statului, că el nu se opune niciunei acţiuni, menţionând că avionul respectiv nu este aeronavă prezidenţială.

"Vă asigur că nu mă opun niciunei acţiuni, pentru că aceia nu e aeronava prezidenţială, aeronavă prezidenţială nu mai există din 2010, când acea aeronavă de 38 de ani nu a mai putut fi reparată din lipsă de fonduri. Ce folosesc eu de la Tarom este un avion pe care îl închiriem charter, dacă vreţi, nu este o aeronavă la dispoziţia preşedintelui României", a precizat Băsescu.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, miercuri seară, că Tarom ar trebui să renunţe la aeronava prezidenţială Airbus A 310, deoarece produce companiei pierderi anuale de 7 milioane de euro. El a spus, potrivit Realitatea.net, că aeronava prezidenţială face anual o gaură de 7 milioane de euro în bugetul Tarom şi că renunţarea la aceasta ar aduce economii importante companiei care are pierderi de 50 de milioane de euro anual.

Tarom va face o propunere Administraţiei Prezidenţiale privind aeronava folosită de preşedinte, care are cele mai ridicate costuri de mentenanţă, a spus joi ministrul Fenechiu, fără să detalieze, el declarându-se surprins că aceste cheltuieli sunt suportate de la bugetul de stat.

"Eu nu vreau să intru în amănuntele legate de cine închiriază aeronava", a spus Fenechiu joi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări venite din partea presei privind acest subiect.

El a adăugat că Tarom a solicitat un buget anual de 22,6 milioane de lei pentru costurile de aeronavigabilitate sau mentenanţă la aronava Airbus 310 pe care o utilizează şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite