Băsescu adresează comunităţii musulmane un mesaj cu prilejul încheierii lunii Ramadanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, un mesaj comunităţii musulmane din România cu prilejul sărbătorii care marchează încheierea lunii Ramadanului, menţionând că doreşte să mulţumească acestei comunităţi pentru modul în care contribuie la dezvoltarea societăţii româneşti.

„La încheierea lunii Ramadanului, doresc să transmit tuturor reprezentanţilor comunităţii musulmane din România gândurile mele cele mai bune însoţite de sincere urări de bucurie şi prosperitate“, se arată în mesajul şefului statului, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Traian Băsescu menţionează în mesaj că "sărbătoarea tradiţională de Bairam, care marchează încheierea acestei perioade cu semnificaţii adânci pentru spiritualitatea musulmană, este un prilej de bucurie în familie şi comunitate şi, în acelaşi timp, o bună ocazie de a reflecta asupra importanţei tradiţiilor şi a valorilor spirituale în identitatea unei comunităţi".

„Sunt bucuros că în România avem o comunitate musulmană de care ne leagă tradiţia unei convieţuiri armonioase, care ne-a prilejuit mereu o cunoaştere vie a culturii şi a obiceiurilor musulmane şi care pune în valoare solidaritatea şi dialogul între culturi şi credinţe. Luna sacră a Ramadanului, considerată a fi unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului, readuce în atenţie fundamentele religiei islamice: pacea, libertatea, demnitatea şi respectul faţă de adevărurile revelate de divinitate“, adaugă preşedintele.

În mesajul şefului statului se mai arată că „într-o lume marcată adesea de discordii, dialogul interreligios a devenit o condiţie fără de care nu putem concepe o civilizaţie a păcii“. „Doar cunoscându-ne unii pe alţii din perspectiva bogăţiei tradiţiilor şi a credinţelor care ne definesc putem înţelege pluralitatea ca pe o cale privilegiată de dezvoltare şi de solidaritate creativă“, continuă mesajul.

„Cu prilejul încheierii lunii Ramadanului, doresc să mulţumesc comunităţii musulmane din România pentru modul în care contribuie la dezvoltarea societăţii româneşti şi să exprim îndemnul ca, pornind de la modelul convieţuirii noastre exemplare într-un cadru multietnic, să promovăm, în continuare, generozitatea, toleranţa şi respectul pentru binele comun al întregii societăţi“, conchide preşedintele.

Câteva mii de musulmani din toată ţara s-au adunat joi dimineaţă pe Stadionul Dinamo pentru a se ruga în ultima zi a Ramadanului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite