Băsescu, la Adevărul Live: Cătălin Ivan un tip curat, europenizat, ar fi putut fi o soluţie excepţională pentru PSD. Nu are loc de Dragnea. Răspunsul lui Ivan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PSD Cărălin Ivan a fost exclus in PSD FOTO Adevărul
Europarlamentarul PSD Cărălin Ivan a fost exclus in PSD FOTO Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la Adevărul Live, că europarlamentarul Cătălin Ivan reprezenta o situaţie excepţională pentru PSD, însă nu are loc de Liviu Dragnea, care a acaparat partidul cu totul.

UPDATE Răspunsul lui Cătălin Ivan: Am aflat cu surprindere de această declaraţie a lui Traian Băsescu, declaraţie căreia trebuie să-i dau un răspuns: Civilizat este să-i mulţumesc pentru aprecieri, chiar dacă acestea pot însemna foarte uşor o "bilă neagră" pentru orice membru PSD. Nu l-am menajat pentru că, dincolo de punctajele de la partid, nu am fost de acord şi nu voi putea fi niciodată de acord cu felul în care a condus ţara în cei zece ani de mandat. Pentru cei care mă întreabă dacă plec la PMP, îi asigur că, deşi sunt mulţi lideri PSD care au avut negocieri personale cu Traian Băescu şi-i datorează acestuia câte ceva de-a lungul carierei lor politice, nu mă număr printre ei. Nu am avut nicio discuţie, niciodată, cu Traian Băsescu, si nici nu sunt şanse, nici măcar minimale, să avem un proiect comun.  Sunt un politician social democrat şi rămân în PSD, indiferent de conjuncturile "nefavorabile" care apar inevitabil în carieră fiecăruia dintre noi. Îmi gândesc cariera pe termen mediu şi lung şi sunt convins că mai am multe de oferit partidului care mi-a dat suficient până acum. Şi da, în fine, cred că PSD trebuie să devină partidul de stânga modern, european, care să-şi gasească locul în familia stângii europene.

Invitat la Adevărul Live, fostul preşedinte s-a referit şi la situaţia în care a ajuns PSD, cu un singur candidat la funcţia de preşedinte, Liviu Dragnea, care a acaparat partidul cu totul. „Un politician ca Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului, în condiţiile în care au în generaţia sub Dragnea câţiva oameni excepţionali şi nu au loc de Dragnea, este în neregulă. Mă uitam la un om care nu m-a menajat deloc, Cătălin Ivan. Este un tip curat, europenizat, care ar fi putut fi o soluţie excepţională pentru ei“, a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a vorbit şi despe relaţia dintre preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Victor Ponta. Băsescu spune că se menajează unul pe celălalt deşi nu se suportă.  „Cred că se urăsc sincer, însă au ipocrizia socialiştilor de tip vechi, care sunt în stare să mintă fără limite şi să se pupe. Sunt însă tare să se pupe pe gură, deşi se urăsc sincer. Dragnea s-ar vrea, în grandomania lui, şi prim-ministru şi sunt sigur că va încerca la un moment dat să facă un astfel de joc“, a mai precizat fostul preşedinte.

Mai mult decât atât, Băsescu îi acuză pe Dragnea şi pe Ponta că înainte de moţiunea de cenzură au practicat un şantaj la preşedintele Klaus Iohannis pentru a-l constrânge să numească un alt premier tot de la PSD. Cu toate astea, Băsescu crede că Iohannis ar trebui să cedeze şi să numească un alt premier din actuala coaliţie de guvernare pentru că Victor Ponta nu mai poate rămâne la Palatul Victoria. „Şantajează preşedintele să pună un pesedist. Asta a spus public Ponta. Un şantaj ordinar. Cred că preşedintele greşeşte. După ce a văzut că această majoritate este betonată, trebuie să ia notă că PNL nu poate să preia guvernarea. În acest moment, pasul care este de făcut este invitarea la Cotroceni a coaliţiei. Le-aş spune: suntem toţi de acord că România are un prejudiciu cu un premier trimis în judecată. Faceţi-mi o propunere pentru un alt premier şi eu semnez decretul. Preşedintele are ca obiectiv să readucă Guvernul în calitatea de partener pentru celelalte Guverne. Trebuie găsită soluţia pentru ca domnul Ponta să plece“, a mai spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite