Băsescu a acceptat dezbaterea cu Alina Mungiu-Pippidi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a acceptat invitaţia preşedintelui Societăţii Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, care l-a provocat  pe şeful statului la un dialog faţă în faţă pe teme precum: Roşia Montană, dezamăgirea tineretului din stradă, referendumul de anul trecut şi anticorupţia. Dezbaterea ar urma să aibă loc, joi, începând cu ora 11.00.


Invitaţia Alinei Mungiu-Pippidi a venit pe fondul unei afirmaţii a preşedintelui care a declarat, duminică, în emisiunea „După 20 de ani“, că Pippidi ar trebui să lase demagogia şi să intre în politică.

„Înţelegând din afirmaţiile doamnei Alina Mungiu-Pippidi că-şi asumă reprezentarea Societăţii civile şi a Pieţei Universităţii, domnul preşedinte Traian Băsescu a decis să accepte propunerea de a avea o întâlnire deschisă cu prezenţa liberă a presei, joi, 3 octombrie, de la ora 11.00. Temele dezbaterii vor fi chiar cele anunţate de domna Alina Mungiu-Pippidi : Roşia Montană, dezamăgirea tineretului din stradă, referendumul de anul trecut şi anticorupţia. Locul de desfăşurare  îl dezbaterea poate avea loc chiar într-una din sălile Palatului Cotroceni. Bineînţeles, doamna Mungiu- Pippidi poate fi însoţită la dezbatere şi de alţi reprezentanţi  ai ONG-ului domniei sale, Societatea Academică din România“, a precizat pentru „Adevărul“ purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Bogdan Oprea.

„Mulţumesc şefului statului că mă citeşte atent în continuare şi presei că mă informează promt prin telefon despre ce mai spune preşedintele despre mine.Mărturisesc însă că acest dialog prin terţi, când el e acolo şi eu la Berlin, el e în studioul de televiziune, iar eu nu am nici măcar televizor, nu lămureşte lucrurile, şi s-a repetat deja de mai multe ori“, a replicat Alina Mungiu-Pippidi, duminică, preşedintelui.

Alina Mungiu Pippidi îi răspunde lui Băsescu: Îl invit la un dialog direct

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite