Băsescu: Îndemn toţi oamenii să meargă la referendum şi să voteze DA, chiar dacă nu înţeleg a doua întrebare. Riscul e enorm dacă nu se validează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte ​Traian Băsescu susţine că invalidarea referendumului pe Justiţie ar crea un risc enorm pentru România, iar coaliţia PSD-ALDE se va folosi de acest lucru pentru a-şi justifica planurile privind justiţia. „Tot PSD-ul va fi la nunta ordonanţelor de urgenţă pe justiţie”, a declarat fostul preşedinte pentru HotNews.ro.

Declaraţiile lui Traian Băsescu despre referendum, potrivit Hotnews.ro

  • Preşedintele avea dreptul, atâta timp cât Constituía îi permite, la organizare, numai că eu aş fi privit de 10 ori la efecte. În varianta reuşitei acestui referendum, adică a validării, nu se întâmplă nimic, pentru că ambele întrebări vizează modificarea Constituţiei.
  • A făcut aceeaşi greşeală pe care am făcut-o eu, când am organizat referendum pentru 300 de parlamentari. dacă mă opream la 300 de parlamentari, 100 de senatori şi 200 de deputaţi, referendumul era implementat în câteva luni, pentru că norma parlamentară se stabileste prin lege, şi n-ar fi îndrăznit niciun Parlament referendumul.
  • A pus întrebări care necesită ambele modificarea Constituţiei, ceea ce nu va duce la niciun rezultat. Va fi însă o victorie politică a preşedintelui dacă se validează referendumul.
  • Îndemn toţi oamenii să meargă la referendum să voteze DA, chiar dacă nu înţeleg a doua întrebare. Să voteze pentru democraţie.
  • Riscul e enorm dacă nu se validează. PSD-ALDE vor zice - iată, poporul nu e cu tine dle preşedinte în problema Justiţiei. Vă imaginaţi care este song-ul PSD-ALDE-UDMR dacă nu se validează referendumul? Dacă poporul nu a fost de acord înseamnă că vrea graţiere şi amnistie.
  • Nu mai vorbesc de a doua întrebare care este referitoare la ordonaţele de urgenţă. Tot PSD-ul va fi la nunta ordonanţelor de urgenţă pe justiţie.
  • Un eventual eşec al referendumului va fi o înfrângere foarte grea pentru preşedinte. Va face ca puterea să facă exact ce a cerut Iohannis să nu se facă. Îi slăbeşte şi autoritatea să mai susţină independenţa justiţiei pentru că îi va spune PSD că poporul e de acord cu el. Trebuia căutată o zonă în care dacă pierzi, să nu pierzi de tot.
  • Orice referendum pe justiţie este riscant.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite