Băsescu: Îmi pare tare rău că cetăţenii Republicii Moldova au dat o amânare a parcursului european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Traian Băsescu a scris, duminică, pe Facebook, că regretă faptul că cetăţenii Moldovei au amânat parcursul european al ţării prin alegerea lui Igor Dodon ca preşedinte.

”Îmi pare rău, Maia Sandu, nu atât pentru tine, pentru că oamenii politici nu stârnesc niciodată compasiune, dar îmi pare tare rău că cetăţenii Republicii Moldova, prin votul lor, au dat o amânare parcursului european al ţării. Oricum, eu voi continua să susţin parcursul european şi drumul către unirea cu România al ţării din stânga Prutului”, a scris Traian Băsescu.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat că socialistul Igor Dodon a reuşit să obţină 55,39% din voturile exprimate în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, în timp ce proocidentala Maia Sandu a strâns doar 44,61% din sufragii, după centralizarea a 95,48% din procesele-verbale. Liderul PSRM este primul preşedinte moldovean ales direct, după anul 2000, şi a câştigat cursa prezidenţială cu promisiunea unei apropieri de Moscova în detrimentul Bruxelles-ului.

Peste 1,6 milioane de alegători moldoveni s-au prezentat la urne, dintre care 133.967 de persoane au votat doar în secţiile din străinătate, până la ora 22.00.

Liderul PSRM a primit peste 807.000 de voturi din cele 1,6 milioane exprimate la urne, în vreme ce rivala sa proeuropeană a adunat peste 649.000 de sufragii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite