Băsescu: Îl cred în stare pe ministrul Cuc să îi fi cerut directoarei Tarom să întârzie la decolare patru, cinci avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Traian Băsescu a fost invitat, duminică seara, la Digi 24, şi a discutat despre situaţia de la Tarom, despre acuzaţiile aduse ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de fosta directoare a Tarom Mădălina Mezei, că ar fi încercat să întârzie decolarea mai multor avioane pentru ca unii parlamentarii să nu ajungă la votul pentru moţiunea de cenzură.

„Eu îl cred în stare pe ministrul ăsta să îi fi cerut directoarei generale a Tarom-ului să întârzie la decolare patru, cinci avioane pentru că sunt parlamentarii care veneau cu avioanele şi avea nevoie să…. şi ei ştiau că pierd moţiunea la patru, cinci voturi. Şi nu avea ce căuta… Seara se duce un ministru la scara blocului directoarei Tarom-ului?”, a spus Băsescu.

El crede că şi fosta directoare de la Tarom a greşit când i-a dat listele de pasageri.

"După părerea mea, directoarea a făcut o mare greşeală dându-i listele de pasageri, dar pe de altă parte şi în Ministerul Transporturilor e o ierarhie. Ţi-a ordonat ministrul ceva, nu avea de unde să ştie directoarea dacă nu cumva era o solicitare a ministrului venită ca urmare a unor alte evenimente, alte instituţii au întrebat să ştie, vizau pe cineva, deşi asta putea fi doar în capul directoarei pentru că structurile de securitate au acces direct în calculatoarele companiilor”, a explicat fostul preşedinte.

Băsescu consideră că pentru acest gest Răzvan Cuc trebuie să răspundă în faţa legii. 

„E o prostie. Acest om va trebui să răspundă în faţa legii. Nu poţi să ceri aşa ceva unui director şi mă tem că şi doamna directoare, care s-a dus cu listele este în neregulă, dar ministrul să se ducă la scara blocului directoarei ca să-i întărească….Deci, ce spune el e o copilărie, justificarea lui. Este clar că a fost un interes politic major, probabil va spune şi cine i-a dat ordin să facă asta. El singur nu îşi băga capul în problema asta”, a mai declarat Traian Băsescu.

Fostul director general al Tarom Mădălina Mezei a declarat, vineri, că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci şi să-i identifice pe parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură.

De asemenea, ea a anunţat că a fost chemată luni la DNA într-un dosar care vizează Ministerul Transporturilor şi acuzaţii de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.

În replică, Răzvan Cuc a declarat că fostul director general al Tarom dovedeşte incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită unor grupuri de interese. El a susţinut că aceasta ”se incurcă în minciuni”, concluzia sa fiind că decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai bună, astfel fiind scoasă compania ”din ghearele influenţei PNL”.

Cuc a mai susţinut că Mădălina Mezei i-a spus că a fost contactată de o persoană de la Serviciul Român de Informaţii (SRI), care i-a vorbit despre posibilitatea ca unele avioane, care transportă parlamentari, să fie reţinute la sol înainte de moţiunea de cenzură. Cuc a mai spus că a întrebat-o pe Mezei câţi parlamentari vin, pentru a se asigura că ”totul este în regulă”.

Dăncilă a trimis Corpul de Control al primului ministru atât la TAROM, cât şi la Ministerul Transporturilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite