Băsescu, în 1998: "Dosarul meu ar trebui adus cu camionul"

prima oară de dosarul său de Securitate în iunie 1998, la scurt timp după ce presa a dezvăluit că deputatul PD Adrian Vilău are dosar de Securitate. "Dosarul meu ar trebui adus cu camionul", a

prima oară de dosarul său de Securitate în iunie 1998, la scurt timp după ce presa a dezvăluit că deputatul PD Adrian Vilău are dosar de Securitate. "Dosarul meu ar trebui adus cu camionul", a spus Băsescu, râzând, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat dacă are dosar de Securitate. Tot atunci, el a oferit o explicaţie a modului în care a fost alcătuit dosarul său, arătând că făcea rapoarte către conducerea Navrom, care apoi erau, "cu siguranţă", trimise şi Securităţii. "Sunt un om care a lucrat în străinătate 12 ani", a spus, la 12 iunie 1998, Traian Băsescu. În 2004, pe fondul acuzaţiilor la adresa sa, aduse de Mugur Ciuvică, PD a difuzat un comunicat în care se afirmă că acele rapoarte către conducerea Navrom "nu au vizat atitudinea oamenilor faţă de regim sau puncte de vedere exprimate particular". Băsescu s-a confruntat cu acuzaţia că a colaborat cu Securitatea şi după ce a ajuns şeful statului. Ultima oară când s-a referit la această problemă a fost la 3 iulie, într-un interviu acordat postului de radio România Actualităţi. "Categoric că niciodată nimeni nu va avea vreun element care să probeze acest lucru", a spus el, atunci când realizatorul emisiunii l-a întrebat dacă va răspunde acuzaţiilor că a făcut poliţie politică, aduse de Emil Constantinescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările