Băsescu: " Nu o să mai fiţi bătute acasă de bărbaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că a cerut Parlamentului să-i trimită rapid legea care combate violenţa în familie pentru a o promulga în 8 Martie, el arătând că, dacă un bărbat atinge o femeie cu altceva decât cu o floare, acesta "să meargă la puşcărie".

Din declarațiile președintelui:

- ”Vreau să ştiţi că cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchetul General vor avea posibilitatea să îşi facă o echipă cu care să ducă înainte evoluţiile pozitive din activitatea Parchetului General", a spus Băsescu, referindu-se la numirile care se vor face în toamnă în funcţiile ocupate de Daniel Morar şi Codruţa Kovesi, după ce acestora le vor expira mandatele.

- "Am promulgat legea pentru combaterea violenţei în familie. Este cel mai serios mesaj (...) Aşa că nu o să mai fiţi bătute acasă de bărbaţi, dacă vă mai atinge cineva cu altceva decât cu o floare, să meargă la puşcărie", a declarat Băsescu.

- "Şi nici nu era sosită, am cerut-o de la Parlament să mi-o dea repede ca să o promulg azi", a continuat preşedintele.

-"Spre deosebire de ce auziţi la TV, nu cred ca există, sunt sigur că nu există un procuror care sa poată spune: "preşedintele mi-a dat o orientare către un dosar sau altul". Nu, n-am făcut-o, n-am s-o fac. Acest lucru e esenţial în a crea încrederea dvs in relaţiile cu politicul. Încrederea nu poate veni decât de la neimplicarea politicului în activitatea dumneavoastră", a declarat Băsescu.

***

Participarea este programată pentru ora 12.00.

Preşedintele a participat, în martie 2011, la bilanţul pe 2010 al Ministerului Public.

Băsescu declara atunci că ar vrea să se organizeze descinderi la punctele vamale din ţară, unde este "esenţa fraudei vamale", precum şi acţiuni în Vama Constanţa.

"Aş vrea să fac menţiunea legată de ultimele acţiuni cu privire la polţia de frontieră şi la vămile din frontieră - esenţa fraudei vamale este la vămile din teritoriu, acolo unde se stabileşte valoarea mărfurilor, cantitatea mărfii, accizele, tva. Aş vrea să văd acţiunea în vămile din interior, inclusiv în vama din Constanţa, care e de frontieră, dar nu trebuie omisă", spunea Traian Băsescu.

Citește și:

Băsescu: "Am cerut de la Parlament legea pentru combaterea violenţei în familie ca să o promulg azi"

Băsescu a promulgat legea privind combaterea violenţei în familie

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite