Basarabia, unealtă electorală pentru politicienii români

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care teoretic ne reprezintă
Cei care teoretic ne reprezintă

Platforma unionistă Acţiunea 2012 constată cu dezamăgire că o parte din parlamentarii români tratează subiectul Basarabiei cu lipsă de respect, amintindu-şi de proiectele naţionale numai în campaniile electorale.

Aproape 100 de tineri basarabeni nu vor putea veni la o Şcoală de vară unde trebuiau să înveţe despre Unire, deoarece o bună parte din parlamentarii români au refuzat să sprijine proiectul  cu suma modică de 300 de lei.

Toţi parlamentarii au fost invitaţi să adopte simbolic un basarabean din rândul activiştilor unionişti de peste Prut, plătindu-le taxa de participare la Şcoala de cultură şi afirmare românescă. 

Doar 42 din cei 588 de parlamentari au acceptat să ajute un tânăr român din Basarabia. Astfel, organizatorii, care se bazau pe sprijinul aleşilor neamului, sunt nevoiţi să reducă drastic numărul de participanţi care trebuiau să vină din Chişinău.

La apelul organizatorilor, unii parlamentari au pretextat că nu au bani pentru aşa ceva. „Cu un salariu de deputat ce credeţi, că mă interesează pe mine tinerii voştri? Eu n-am afaceri, ca alţii...” s-a scuzat unul din aleşii poporului. De notat este că printre participanţi trebuiau să se numere şi elevi de la şcolile româneşti din Transnistria.

Şcoala de cultură şi afirmare românească, ediţia de vară, care are drept participanţi tineri de pe ambele maluri ale Prutului, va avea loc între 7 – 15 iunie în staţiunea Venus din judeţul Constanţa. Printre invitaţi se numără foşti prim-miniştri, deputaţi din parlamentele celor două state româneşti, jurnalişti, precum şi specialişti în comunicare, activism, istorie şi geopolitică. 

Prezenţa presei la lucrările Şcolii de vară este liberă pe toată perioada evenimentului. În cadrul Şcolii sunt programate următoarele dezbateri:

Republica Moldova, Unire prin integrare sau integrare prin Unire? - Duminică,  8 iunie, ora 10:00

Proiectele de ţară ale României postdecembriste - Miercuri,  11 iunie, ora 09:00

Românii de la frontiera Uniunii Europene şi NATO în contextul evoluţiilor regionale - Sâmbătă, 14 iunie, ora 10:00

 

NOTĂ: După alegerile europarlamentare din 25 mai, coaliţia unionistă i-a informat pe toţi oamenii politici care deţin un mandat în Legislativul de la Bucureşti că vor avea ocazia de a participa, dar şi de a contribui financiar la cel mai amplu eveniment estival care implică tineri de pe ambele maluri ale Prutului: Şcoala de cultură şi afirmare românească de la Venus. 

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este recunoscătoare pentru receptivitate următorilor parlamentari: Dorel Gheorghe Căprar, Mihăiţă Calimente, Miron Smarandache, Vasile-Daniel Suciu, Rodica Nassar, Sebastian Grapă, Mariana Nistor, Adrian George Scutaru, Titi Holban, Radu Zlati, Dănuţ Culeţu, Christian Gigi Chiru, Andrei Răzvan Condurăţeanu, Radu Mihai Popa, Tinel Gheorghe, Anghel Stanciu, Horia Cristian, Neagu Murgu, Liliana Ciobanu, Grigore Crăciunescu, Octavian Liviu Bumbu, Sanda-Maria Ardeleanu, Mircea Dolha, Florin Ciurariu, Matei Suciu, Dumitru Marcel Bujor, Ionuţ Săvoiu, Eugen Tomac, Constantin Mazilu, Emil Niţă, Remus Cernea, Ionel-Dragoş Gunia , Ovidiu Iane, Iusein Ibram, Adrian Solomon, Octavian-Marius Popa, Marin Anton, Bleotu Vasile, Oprea Dumitru, Oprea Gabriel, Teju Sorin, Raeţchi Ovidiu Alexandru.

 

Platforma unionistă Acţiunea 2012                                                                           5 iunie  2014

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite